Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters blijft civiele helikopters leveren in Rusland

Russian Helicopters blijft civiele helikopters leveren in Rusland

Een persbericht van ATO meldt dat de luchtvaartmaatschappijen Jeltsovka en KrasAvia nieuwe Mi-8MTV-1-helikopters zullen ontvangen. 

De State Transport Leasing Company (STLC) heeft financiële leaseovereenkomsten getekend met Yeltsovka Airlines en KrasAvia voor de levering van drie Mi-8MTV-1-helikopters vervaardigd door de Kazan Helicopter Plant.

Twee helikopters zijn bestemd voor Jeltsovka, één voor KrasAvia. De acceptatie van de helikopters in de fabriek en de verhuur ervan aan de twee luchtvaartmaatschappijen zijn gepland voor eind 2024.

De contracten werden ondertekend als onderdeel van het investeringsproject van de STLC om de Russische helikoptervloot te vernieuwen met behulp van fondsen van het National Welfare Fund (NWF). In totaal zou STLC in 2023-2025 86 Mi-8-helikopters moeten leveren aan Russische operators in het kader van het investeringsproject.

Russian Helicopters kreeg in februari 2023 een staatsorder voor 86 Mi-8AMT/Mi-8MTV-1-helikopters te leveren aan 17 luchtvaartmaatschappijen van de Russische staat. Volgens plan moeten er in 2024 nog eens 30 helikopters worden gebouwd en uitgeleverd en in 2025 de resterende 30 helikopters.

Het blijft opmerkelijk dat Russian Helicopters naast zware inspanningen om de militaire helikoptervloot op peil te houden na het verlies van meer dan 250 helikopters in de eerste 2 jaar van de oorlog in Oekraïne, er nog steeds in slaagt om de productie van burgerlijke helikopters verder te zetten. Voor de oorlog produceerde Russian Helicopters naar schatting 100 à 125 helikopters per jaar.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *