Bezig met laden...

Logboek

Lockheed Martin publiceert jaarresultaat 2020 van Sikorsky helikopters

Lockheed Martin publiceert jaarresultaat 2020 van Sikorsky helikopters

De impact van de corona-crisis en de blijvend lage olieprijzen blijven invloed hebben op de helikopterindustrie wereldwijd. Het was dan ook met spanning uitkijken naar de financiële resultaten over het boekjaar 2020 die Lockheed-Martin, het Amerikaanse defensieconcern en eigenaar van helikopterbouwer Sikorsky, bekend zou maken voor zijn dochterbedrijf. 

Sikorsky is onderdeel van de Rotary & Mission Systems afdeling binnen Lockheed-Martin. De groep maakt slechts resultaten bekend op niveau van de Rotary & Mission Systems.

  2020 2019  Delta
Omzet in $mio 15.995 15.128 +5,7%
Operationele winst in $mio 1.615 1.412 +14,2%

In de commentaar vermeld Lockheed-Martin dat Sikorsky in het boekjaar 2020 $570 miljoen meer omzet realiseerde door een hoger volume in de productie van Seahawk helikopters, de VH-92A (nieuwe presidentiele helikopter) en de CH-53K King Stallion. De verkoop van Black Hawk helikopters viel lager uit dan in 2019.

De operationele winst werd $70 miljoen beter door de beter omzet met VH-92A, Seahawk, CRH en CH-53K King Stallion. Een operationele winstmarge van 10% voor de Rotary & Mission Systems groep, in tijden van pandemie is opmerkelijk. In 2019 was dat 9,3%.  

Hieronder de tabel van de uitgeleverde helikopters door Sikorsky in het boekjaar 2020

  2020  2019
Militaire & staatshelikopters - USA  80 85
Commerciële helikopters 0 0
Militaire helikopters - buiten de USA  15 13

Eens temeer is duidelijk dat Sikorsky, sinds het een onderdeel is van Lockheed-Martin, haar omzet hoofdzakelijk haalt uit zeer winstgevende militaire en parastatale projecten. Ook dit jaar heeft Sikorsky weer geen enkele 'pure' burgerhelikopter uitgeleverd.  

Ook in het orderboek is er geen verzwakking in de afdeling Rotary & Mission Systems. Eind december 2020 bedroeg het orderboek bij Rotary & Mission Systems een slordige $36,25 miljard terwijl dit op 31 december 2019 $34,3 miljard bedroeg.

De corona-pandemie heeft helemaal geen financiële invloed gehad op de resultaten van Sikorsky over 2020. In het begin van de pandemie was er een lichte verzwakking in de productie maar voor het ganse jaar is dit niet relevant geworden.

De lage olieprijs heeft helemaal geen impact op Sikorsky, die net als vorig jaar werden geen Sikorsky S-92 helikopters meer verkocht. Sikorsky kan zonder de burgerhelikopters een zeer goed resultaat neerzetten. De Lockheed Martin strategie waarbij maximaal gefocust wordt op militaire en parastatale projecten heeft duidelijk vruchten afgeworpen. 

Voor de nabije toekomst heeft Sikorsky weinig te vrezen. Op middellange termijn is het resultaat van de FVL-projecten (de toekomstige US militaire helikopters) een berekend risico voor Sikorsky. In het FLRAA programma is de Sikorsky-Boeing Defiant X een van de twee kanshebbers, in het FARA is Sikorsky een van de twee kanshebbers met haar Sikorsky Raider X. Dus ook hier zou het al zeer slecht moeten verlopen moesten ze beide projecten mislopen.    

Je kunt hier meer info raadplegen over de financiële resultaten van Lockheed-Martin groep.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *