Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Japan houdt Ospreys aan de grond en vraagt de US hetzelfde te doen (update)

ALERT: Japan houdt Ospreys aan de grond en vraagt de US hetzelfde te doen (update)

De Japanse regering houdt zijn vloot van 14 V-22 Osprey tiltrotors aan de grond nadat een Amerikaanse V-22 Osprey op 29 november 2023 in de zee nabij het Japanse eiland Yakushima is gecrasht.

De Japanners hebben de Amerikanen gevraagd ook hun Osprey's aan de grond te houden tot er meer duidelijkheid komt over de crash van de Amerikaanse Osprey. Na de crash is er reeds een lichaam geborgen en zijn er nog zeven vermisten.

De Amerikanen zijn niet ingegaan op de vraag van de Japanse regering en zetten hun V-22 Osprey's nog steeds in voor de SAR-actie rond deze crash  en routine training. Wel hebben de Amerikanen bevestigd dat ze de Japanners op de hoogte houden over het verloop van het onderzoek naar de oorzaak van de crash met hun V-22 Osprey.

Ooggetuige(n) zouden verklaart hebben dat de rechter turbine van de gecrashte Osprey in brand stond terwijl deze een noodlanding wilde maken. 

 

Naschrift 5 december 2023

Vandaag is het wrak gevonden van de Osprey. In het wrak werden vijf lichamen gevonden van de bemanning van het toestel. Nu zijn er nog 2 vermiste bemanningsleden. Sinds gisteren heeft de US Air Force 52 Osprey's aan de grond gehouden maar de oorzaak heeft niets te maken met de crash in de Japanse territoriale wateren. 

 

Naschrift 7 december 2023

Het Amerikaans leger heeft inmiddels ook besloten om tot nader order haar Osprey's aan de grond te houden. Uit voorlopig onderzoek werd besloten dat de bemanning geen fouten zou hebben gemaakt en dat vermoedelijk een technische fout de oorzaak zou zijn van deze crash.  

 

De Bell / Boeing Osprey's hebben een moeilijk jaar achter de rug

Een jaar geleden, eind 2022 besliste het Amerikaans leger om Bell-Boeing een contract toe te kennen om de volledige koppeling van de V-22 Osprey opnieuw te ontwerpen, dit na vele jaren van soms fatale problemen met de proprotor-gearbox zonder dat de oorzaak werd gevonden door fabrikant Bell-Boeing of door de legertechnici.  

In februari 2023 besliste de Amerikaanse Navair, weer na een aantal problemen, om een aantal Osprey's van de US Marine Corps, de US Air Force Special Operations en de US Navy aan de grond te houden tot de 'Input Quill Assembly' was vervangen. In juni 2023 mochten deze Osprey's terug vliegen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *