Bezig met laden...

Logboek

Airbus Super Puma nog lang niet verdwenen

Airbus Super Puma nog lang niet verdwenen

Leasebedrijf Milestone Aviation, gespecialiseerd in de verhuur en lease van helikopters, zal niet minder dan 11 H225 Super Puma's verhuren aan het Amerikaanse Air Center Helicopters, Inc. 

De Airbus H225 Super Puma's zijn bestaande toestellen die reeds een paar jaar in bewaring stonden. Ze worden in samenwerking met Airbus Helicopters aangepast voor hun nieuwe missies. De meeste waren voordien ingezet in de offshore olie- en gasindustrie.

Na de fatale crash met een Airbus H225 nabij het Noorse Bergen in mei 2016 werden de Super Puma's tijdlang door EASA en andere luchtvaartautoriteiten aan de grond gehouden. Bij die crash kwamen dertien inzittenden om het leven door een technische defect in de gearbox van de hoofdrotor. 

Ondanks de nodige aanpassingen door Airbus Helicopters staan er naar schatting nog minstens 100 helikopters Airbus H225 ongebruikt aan de grond. Vele helikopteroperatoren en de offshore-bedrijven die de helikopterdiensten gebruiken hebben hun geloof in de Super Puma verloren

Dit contract is zowel voor Milestone als voor Airbus een opluchting. Maar hiermee is de financiële kater van de H225 nog lang niet doorgespoeld. 

De 11 Super Puma's zullen in de loop van 2021 en 2022 aan ACHI worden geleverd en zullen daar de bestaande Super Puma vloot uitbreiden tot 33 helikopters.

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video: VERTREP (vertical replenishment) werk, welke PHI zal doen voor de Amerikaanse regering

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *