Bezig met laden...

Logboek

Geheim: nieuwe Trump helikopter verschroeide het gras van het Witte Huis

Geheim: nieuwe Trump helikopter verschroeide het gras van het Witte Huis

Afgelopen 22 September 2018: grote paniek in de tuin van het Witte Huis en zelfs Trump is gaan kijken.

Gedurende een van de dertien testvluchten met het nieuwe type helikopter voor de US president naar de tuin van het Witte Huis gebeurde een incident die door de projectverantwoordelijken als 'high risk' wordt gecatalogeerd. Bij een van de testvluchten was er bij de landing van de nieuwe helikopter een streepje gras verschroeid geraakt, officieel wordt melding gemaakt van 'verkleurd' gras door de uitlaat van de motoren. Blijkbaar is het gras van het Witte Huis meer dan heilig want ontwerper Sikorsky moet de VH-92A aanpassen om dit uit te sluiten.

Ongelooflijk maar waar, dit incident is tussen 22 September 2019 en nu geheim gebleven en slechts nu, 10 maand later, door Bloomberg aan het licht gebracht. Dat het projectbureau dit als 'high risk' catalogeerde is blijkbaar typisch Amerikaans...

Intussen is de US Marine, die de Marine One helikopter missies vliegt, samen met fabrikant Sikorsky (onderdeel van Lockheed Martin Corp.) aan de slag om dit 'groot' probleem op te lossen. Gelukkig gebeurde het incident gedurende een test waarbij Trump niet aan boord was! Kun u zich voorstellen dat Trump het verschroeide streepje gras zou gezien hebben. Een medewerker van het Witte Huis suggereerde om bij de landing van het nieuwe toestel een laken op het gras te leggen, maar dit knappe voorstel werd door het projectteam als niet erg praktisch afgewezen.    

De nieuwe vloot van Marine One, presidentiele helikopters, heeft een kostenplaatje van $5 miljard en zou moeten in dienst komen vanaf eind September 2020. Op de militaire parade van 4 Juli 2019 werd de nieuwe helikopter, in aanwezigheid van Trump, getoond gedurende een flyover in Washington. 

Het nieuw toestel, met de codenaam VH-92A, is gebouwd door Sikorsky en is een variante van de bestaande S-92. Het toestel maakte zijn maidenvlucht op 28 Juli 2017 bij Sikorsky in Stratford, Connecticut. De Marine zal 23 helikopters van het nieuwe type aankopen aan een eenheidsprijs van $214 miljoen per stuk. Deze prijs is wel inclusief R&D kosten, training en inbouw van allerlei speciale uitrustingen.

Het projectteam heeft intussen laten weten dat Sikorsky een oplossing zal uitdokteren en dat de helikopter zal klaar zijn tegen November 2020. 

Om het met Trump te zeggen: "Dit is geen fake nieuws!".

Klik hier voor meer van de VH-92A

Foto: van de tests op 22/9/2018 - vrij van rechten

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *