Bezig met laden...

Logboek

Airbus laat video zien van eerste vlucht van de VSR700

Airbus laat video zien van eerste vlucht van de VSR700

Op 8 november 2019 heeft het prototype van de Airbus Helicopter VSR700, een onbemande helikopter, zijn eerste vlucht gemaakt op het drone testcentrum nabij Aix-en-Provence in Frankrijk. Airbus heeft nu de video van deze eerste vlucht vrijgegeven.

De VSR700 is gebouwd op basis van een Guimbal Cabri G2. De ontwikkelaar van dit toestel, Bruno Guimbal, was een ingenieur van Eurocopter Helicopters en werkte aan de AS365 en EC120 Colibri. Hij bouwde de Cabri G2 eind 1998 met de hulp van Eurocopter. In 2000 verliet hij Eurocopter en certificeerde de Cabri G2 in zijn eigen bedrijf Guimbal Helicopters. Intussen zijn er reeds meer dan 225 Cabri G2 civiele helikopters operationeel. 

Nicolas Delmas, hoofd van het Airbus VSR700 programma, gaf toelichting bij de voornaamste veranderingen van de VSR700 in vergelijking met de originele Guimbal Cabri G2.

  • gesloten uitvoering zonder bemanning
  • een diesel motor
  • een nieuw en slankere vormgeving
  • uitgerust voor militaire missie's
  • onbemand vluchtcontrole systeem (kan volledig autonoom blijven vliegen)
  • grond controlestation
  • radar
  • data-link     

Airbus wil de VSR700 in een demonstrator versie beschikbaar stellen aan de Franse Marine in 2021 om testvluchten te maken vanop schepen. De Franse Marine heeft interesse om de VSR700 vanop oorlogsschepen als vooruitgeschoven verkenningstoestel in te zetten. 

De Airbus VSR700 is een duidelijke concurrent voor de Oostenrijkse Schiebel Camcopter S-100 die momenteel door verschillende Westerse marines wordt uitgetest. Ook de onbemande NI-600VT van de Koreaanse helikopterbouwer KAI (Korea Aerospace Industries) en gebouwd op basis van een Rotorway A600 profileert zich in deze categorie. 

Bekijk de infografics van de VSR700

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *