Bezig met laden...

Logboek

Oekraine krijgt nog 10 Super Puma in de komende 2 jaar.

Oekraine krijgt nog 10 Super Puma in de komende 2 jaar.

Om snel en adequaat te kunnen reageren op uitdagingen en bedreigingen tegen de Oekraïense gemeenschap heeft het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken een eengemaakt systeem voor Luchtpolitie en Burgerbescherming  (United System of Aviation Security & Protection of MIA) op de been gebracht.

Deze unit zal ingezet worden op vijf fronten:

  • Medische evacuatie's
  • Reddingsoperatie's
  • Orde handhaving
  • Anti-terroristische en speciale operatie's
  • Bescherming van de grenzen en veiligheid op de autowegen

Deze unit zal alle helikopters van de Staatsurgentie Dienst, de Grenspolitie, de Nationale Politie en de Nationale Garde samenbrengen. Deze toestellen kunnen dan snel voor alle diensten ter beschikking gesteld worden. Deze vloot bestaat vandaag uit Mil Mi2 en Mi8 alsmede Airbus H125, H145 en H225 helikopters.

Oekraïne zal in periode 2021-2022 ook tien H225-helikopters ontvangen onder het contract met Airbus Helicopters, bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Na overeenstemming tussen de Oekraïense en Franse regeringen, hebben Airbus Helicopters en het staatsbedrijf Ukrainian Aviation and Transport Enterprise Khoryv Avia een contract getekend voor de levering van 12 H225-helikopters voor de levering aan de Nationale Garde in de periode 2018-2022.

Nu zijn de vertegenwoordigers van de Nationale Garde van Oekraïne en van Airbus Helicopters de levering van zes helikopters Super Puma H225 in 2021 overeen gekomen alsmede het terugsturen van de twee reeds geleverde H225-helikopters van de Nationale Garde naar Airbus Helicopters. Deze twee helikopters zullen een upgrade krijgen om identiek te zijn aan de 10 Super Puma's die in 2021-2022 zullen worden geleverd.

Het is niet duidelijk hoeveel van de H225 Super Puma's tweedehands toestellen zijn die door Airbus zijn herbouwd.

In juni 2019 heeft Airbus Helicopters reeds een FFS (Full Flight Simulator) voor H225 geleverd en geïnstalleerd in Krementchuk.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *