Bezig met laden...

Logboek

Robinson lanceert 'Bird Strike Protection'

Robinson lanceert 'Bird Strike Protection'

Robinson heeft aangekondigd dat het vanaf heden voor haar R22, R44 en R66 helikopters optioneel een crashbestendig windscherm kan inbouwen. Een dergelijk windscherm geeft de piloot en de inzittenden een bescherming tegen zogenaamde 'bird strikes', een aanvaring met een vogel in volle vlucht. 

Bij gebrek aan specifieke regelgeving voor dergelijke windschermen in kleinere helikopters heeft Robinson de regelgeving gevolgd die voorzien is voor zware transport helikopters.

De nieuwe windschermen zijn vervaardigd uit een harde, energie-absorberend polycarbonaat daar waar de standaard windschermen vervaardigd zijn uit acrylaat. Ze zijn bovendien voorzien van een harde coating om ze te beschermen tegen krassen en weersinvloeden. De polycarbonaat windschermen worden middels een speciaal versterkt bevestigingssysteem geplaatst.

Er werden testen uitgevoerd aan het Southwest Research Institute in San Antonio, Texas waar een vogel met een gewicht van 1 kg (het voorgeschreven testgewicht volgens de FAA) gebruikt werd om de 'bird strike' te simuleren. Bij een test met een nieuw windscherm op een Robinson R22 helikopter werd een impact aan een snelheid van 90 kts veilig doorstaan. Bij de R44 en R66 helikopters werd een impact aan een snelheid van 100 kts veilig doorstaan.

Zoals altijd heeft veiligheid zijn kost. Bij de aankoop van een nieuwe helikopter is de meerprijs voor dit nieuw polycarbonaat windscherm $6.600 voor de R22, en $6.800 voor de R44 en R66 helikopters. 

Robinson adviseert deze nieuwe windschermen bij helikopters die veel op lage hoogte vliegen of rond natuurreservaten vliegen waar de kans op vogelaanvaring tamelijk groot is.

Video copyright: Robinson Helicopter Company

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *