Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Belgische luchtvaartautoriteit heeft nieuwe directeur-generaal

FLASH: Belgische luchtvaartautoriteit heeft nieuwe directeur-generaal

Vanaf 1 september 2020 mogen we Koen Milis welkom heten als de nieuwe directeur-generaal van de Belgische luchtvaartautoriteit CAA (het vroeger Bestuur der Luchtvaart).

Na vele jaren met waarnemende directeur-generaals mag de nieuwe volwaardige baas zich opmaken voor een zware job. Hopelijk kan hij de Belgische CAA nieuw leven inblazen.   

Voor de Belgische CAA was Milis werkzaam als CEO van de Campus Vesta, het centrum voor veiligheidsopleiding van de Provincie Antwerpen. Dit centrum zorgt voor de opleiding en training van politiemensen, brandweermensen, verplegend personeel en verantwoordelijken bij rampen. 

Koen Milis kreeg zijn opleiding als Master in de toegepaste economie aan de VUB en doctoreerde in de toegepaste economie aan de Universiteit Hasselt. Hij volgde nadien een postgraduaat als Europees master in informatie systemen aan de EHSAL en een postgraduaat toegepaste statistiek aan de UGent.  

Leuke toevoeging aan zijn CV is dat Milis de kleine luchtvaart kent. Hij was tot vorige week en dat bijna 7 jaar lang hoofd van de instructeurs PPL theorie bij de vliegclub aero Kiewit te Hasselt.  

Van zichzelf zegt Milis: "As a leader I combine analytical skills and understanding of the sector with a creative strategic vision. I value face-to-face interpersonal communication and negotiation. For me the most important working relationships are based on a mutual problem-solving and inspiring attitude."

Dit laatste zal zeker van pas komen om de Belgische luchtvaartautoriteit weer op de kaart te zetten en de communicatie aan te gaan met de vele spelers rond de luchtvaart die snakken naar vernieuwing en actie.

Wij wensen Koen Milis heel veel succes in zijn nieuwe functie!

4 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *