Bezig met laden...

Logboek

Uber Elevate en Hyundai stellen vliegende auto voor, of is het een tiltrotor?

Uber Elevate en Hyundai stellen vliegende auto voor, of is het een tiltrotor?

Uber Elevate heeft naast zijn 6 bestaande partners nu ook een overeenkomst gemaakt met autofabrikant Hyundai voor de ontwikkeling en bouw van een vliegende luchttaxi.

Op de technologiebeurs CES hebben Uber en Hyundai hun model S-A1 voorgesteld. Het is een volledig elektrische eVTOL die plaats biedt aan vier passagiers en een piloot. Het toestel kan een snelheid van 300 km per uur bereiken is kruisvlucht. 

Het toestel, die wat ons betreft sterk lijkt op een klassieke tiltrotor, kan op het grondstation, de zogenaamde UAM-PBV-Hub, landen en daar binnen de 7 minuten terug volledig worden opgeladen worden. Een volledige lading zou het toestel zo'n 20 minuten in de lucht kunnen houden.

In het ontwerp zal de piloot op termijn niet meer nodig zijn en zal het toestel volledig autonoom kunnen opstijgen, vliegen en landen. Uber is in zee gegaan met Hyundai omdat de autobouwer zich sterk maakt dat de S-A1 nog dit jaar demovluchten zal maken. Dit zou Uber Elevate, de vliegende taxi-arm van het beruchte Uber, toelaten om hun luchttaxi diensten in 2023 aan te bieden aan het grote publiek in de grote hoofdsteden van onze planeet.

Uber zal zelf geen VTOL's ontwikkelen en heeft aan zes partners specificaties gegeven om deze onbemande toestellen voor Uber te gaan bouwen. En het zijn niet de minste die met Uber in zee gaan:

Of Uber uiteindelijk slechts met één partner of met meerdere partners in zee zal gaan is niet bekend. Wel heeft Uber vooral op de prijs zeer scherpe limieten gezet omdat het als luchttaxi-aanbieder de concurrentie wil aangaan met de klassieke taxi. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *