Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters feest om de 1.000ste Super Puma

Airbus Helicopters feest om de 1.000ste Super Puma

Airbus Helicopters feest om haar 1000e Super Puma helikopter en levert die Airbus H215 uit aan de Duitse Federale Politie.

De bi-turbine Super Puma H215 werd gebouwd in het Franse Marignane en overgedragen aan het Duitse Havarie Commando van de Federale Politie. De Super Puma zal door het Havarie Commando ingezet worden voor maritieme urgentie's aan de Duitse kustlijn.

De Duitse Federale Politie heeft met deze nieuwe helikopter 23 Super Puma's in dienst, waarvan 19 helikopters van het type AS332 L1 en 4 van het type H215. Daarmee is de politie een van de grootste operatoren ter wereld met de Super Puma.

De Super Puma familie bestaat vandaag uit de burgerversie's H215 en H225 die Airbus bouwt in uitvoeringen voor politiewerk, SAR (search & rescue), HEMS (helicopter emergency medical service), offshore transport en staatsmissie's. Daarnaast heeft de Super Puma familie ook militaire versie's: de H215M en de H225M.

Een paar crashes met een Super Puma in de offshore transporten maakt dat het type in Europa zowat verbannen is op dit soort werk. De nasleep van het onderzoek en de technische problematiek rond de main gearbox van de rotor heeft de Super Puma en Airbus Helicopters weinig goed gedaan. 

Hieronder een video van de militaire versie, de H225M

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *