Bezig met laden...

Logboek

Japanse Politie koopt extra Airbus helikopters

Japanse Politie koopt extra Airbus helikopters

Nadat de Japanse Kustwacht begin april 2020 twee extra Airbus H225's bestelde en zo zijn Super Puma vloot op 15 stuks zal brengen kregen we eergisteren het nieuws dat ook de Japanse Politie (NPA) ook zijn Airbus vloot gaat uitbreiden.

De NPA (National Police Agency) heeft nu een Super Puma H225 en vier H135 helikopters aangekocht als onderdeel van de modernisering van zijn vloot. De huidige vloot van de politie heeft reeds 12 helikopters van het type H135 en zes helikopters van het type AS365. Een tijdje geleden werd reeds een H125 en twee Super Puma's H225 besteld. 

De helikopters van de NPA worden ingezet voor ordehandhaving, personeelstransport, VIP-transport, hulp bij rampen alsmede allerhande ondersteuningsmissies. Deze vijf nieuw aangekochte helikopters zullen worden toegevoegd aan de afdeling ordehandhaving. Na levering van deze orders zal de Airbus vloot van de NPA bestaan uit niet minder dan 30 helikopters.

De Japanse politie heeft reeds meer dan 30 jaar verschillende types Airbus helikopters in dienst. Airbus is zeer verheugd dat de politie nu ook de H225 helikopter in gebruik zal nemen. Ondanks de slechte publiciteit rond de Super Puma's in de Noordzee Olie & Gas industrie blijft Airbus erin slagen nieuwe klanten te rekruteren voor deze zware helikopter.

In Japan vliegen vandaag reeds 28 Super Puma 11-tons helikopters rond. Ze worden voornamelijk ingezet door civiele en semi-publieke operatoren en door het ministerie van defensie. Ze vliegen SAR, VIP, brandbestrijding en hijs-missies.

De Airbus H135 is een zeer populaire helikopter in Japan, er vliegen niet minder dan 94 helikopters van het type in het land. De H135 operatoren worden ondersteund door het trainingcenter van Airbus Helicopters in Kobe waar een H135 full flight simulator staat opgesteld.

Foto copyright: Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *