Bezig met laden...

Logboek

Bell werkt samen met SNC aan High-Speed VTOL

Bell werkt samen met SNC aan High-Speed VTOL

Bell werkt nu samen met SNC (Sierra Nevada Corporation) aan de ontwikkeling van de Bell HSVTOL (High-Speed Vertical Takeoff and Landing). SNC zal specifiek door Bell worden ingezet om het ontwerp en de ontwikkeling van missiesystemen voor HSVTOL te ondersteunen.

Het HSVTOL-project is bedoeld om een VTOL te ontwikkelen die het zweefvermogen van een helikopter combineert met de snelheid, het bereik en de overlevingseigenschappen van een jachtvliegtuig - waarbij lage neerwaartse zweefmogelijkheden worden gecombineerd met verwachte snelheden van meer dan 400 knopen (740 km/u).

Bell zegt dat de familie van concepten die worden ontwikkeld als onderdeel van het HSVTOL-project, ontworpen zijn om allerhande speciale missies van de US Air Force (USAF) en US Special Operations Command (USSOCOM) uit te voeren, zoals het terugvinden van militairen in vijandelijk gebied, logistiek in oorlogsgebied, verkenning en bewaking.

Bell onthulde voor het eerst zijn ontwerpconcepten met HSVTOL-technologie in augustus 2021, en kondigde in februari 2022 aan dat zijn project doorging naar de volgende fase van de USAF en USSOCOM AFWERX HSVTOL Concept Challenge. Bell is een van de 11 overblijvende bedrijven in deze uitdaging, nadat origineel meer dan 200 bedrijven en ontwerpen kandideerden. (foto van een concept voor opplooibare rotorbladen)

Jason Hurst, vice-president Innovation bij Bell. "We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van Bell's HSVTOL-technologie in 2022 en we kijken ernaar uit om deze vooruitgang in het komende jaar te laten zien." Bell wil de basis leggen voor de ontwikkeling van nog een ander revolutionair Bell VTOL-vliegtuig dat de missiemogelijkheden voor Amerikaanse oorlogsjagers zal verbeteren.

SNC ondersteunt Bell ook met aanvullende expertise op het gebied van missiesystemen voor de ontwikkeling van de Bell 360 Invictus voor de Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA)-competitie van het Amerikaanse leger.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *