Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: EHang & Thailand - Ukraine & Tsjechie

Kort nieuws: EHang & Thailand - Ukraine & Tsjechie

EHang tekent samenwerking met CP Groep in Thailand 

EHang,  een van de wereldleiders op het vlak van autonome luchttaxi's ("AAV"), kondigde aan dat het een strategisch partnerschap aangegaan met Charoen Pokphand Group Co., Ltd. (“CP Group”), een van de grootste conglomeraten in Thailand (met 450.000 medewerkers), met de bedoeling om in Thailand een joint venture op te richten voor AAV-verkoop en stedelijke luchtmobiliteit (“UAM”) activiteiten.

Beide partijen zijn van plan hun respectieve expertise en middelen volledig in te zetten in een samenwerking op lange termijn op het gebied van AAV-productverkoop, marketing, naleving van regelgeving, bedrijfsontwikkeling, inzet van infrastructuur, talentontwikkeling, enzovoort, voor toekomstige UAM-activiteiten. En ze zullen samenwerken aan de introductie van de veilige, autonome en duurzame luchtmobiliteitsoplossingen voor Thailand en andere overzeese markten. De partijen verwachten dat hun strategische samenwerking het waarde zal creëren door UAM-oplossingen in meerdere sectoren in te zetten.

 

Tsjechië doneert helikopters van Russische makelij aan Oekraïne

De Amerikaanse staatsecretaris van defensie, Lloyd Austin, bevestigde op 23 mei 2022 dat Tsjechië in de laatste ronde van militaire bijstand aan Oekraïne een aantal helikopters van Russische makelij aan Oekraïne zal doneren. Austin maakte niet bekend gemaakt wanneer, hoeveel noch welke type helikopters Tsjechië zal sturen maar het land heeft Mi-24 aanvalshelikopters en Mi-17 transporthelikopters in zijn arsenaal.   

Tsjechië heeft reeds eerder beslist om vier Amerikaanse Bell AZ-1Z Viper aanvalshelikopter en acht Bell UH-1Y Huey helikopters aan te kopen maar zal tegen de achtergrond van deze donatie extra helikopters aankopen, vermoedelijk van dezelfde types. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *