Bezig met laden...

Logboek

FLASH: UK stuurt drie Seakings naar Oekraine

FLASH: UK stuurt drie Seakings naar Oekraine

Groot-Brittannië stuurt drie Royal Navy Seaking S-61 helikopters naar Oekraïne. Het is de eerste keer dat de UK een helikopter of een vliegtuig aan de Oekraïense strijdkrachten leveren. De eerste Seaking is intussen in Oekraïne aangekomen.

Omdat de Oekraïense luchtmacht de Seaking helikopter niet kent werden in de afgelopen 6 weken de nodige bemanningen en technici in de UK getraind om SAR (search & rescue) operaties succesvol te kunnen uitvoeren en om de toestellen technisch te kunnen onderhouden. 

De Sea King helikopters werden voorheen gebruikt door zowel de Britse Royal Air Force als de Royal Navy, en de laatste helikopter werd in 2018 door de marine buiten gebruik gesteld. 

Naast deze drie helikopters heeft de Britse minister van Defensie, Ben Wallace, ook bevestigd dat zijn land de Oekraïense troepen zal voorzien van winteruitrusting, waaronder zware slaapzakken en matten, evenals verwarmde accommodatie en kleding voor koud weer. In delen van Oekraïne kan de temperatuur tijdens de winter dalen tot -20C. 

De Britse minister van Defensie, Wallace deed de aankondiging vanuit Oslo, waar hij NAVO-bondgenoten ontmoet om de lopende militaire steun aan Kiev te bespreken.

Naschrift 29 november 2022

De drie Britse Seakings die de UK nu aan Oekraïne heeft geschonken zijn afkomstig uit de vloot van HeliOperations uit Portland, die destijds 19 Britse, uit dienst genomen Seakings van de Royal Navy en Royal Airforce heeft gekocht. 

Foto credit: BAF Koksijde

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *