Bezig met laden...

Logboek

Zuid Korea koopt 40 Bell 505's als militaire trainers

Zuid Korea koopt 40 Bell 505's als militaire trainers

Het Zuid-Koreaans leger gaat 40 Bell 505 helikopters aankopen om de oude vloot militaire opleidingshelikopters te vervangen. Deze deal heeft een waarde van $ 133 miljoen. Het originele budget voor deze deal was in 2020 $ 100 miljoen. 

Bell heeft zijn JetRanger 505 speciaal aangepast voor militaire trainingsdoeleinden en wordt uitgerust met het nieuwste digitale 'glass cockpit' van het type Garmin G1000H en tactische navigatieapparatuur.

Zuid-Korea zal deze helikopters vanaf 2023 inzetten voor de basis training van zijn helikopterpiloten en tezelfdertijd zijn bestaande, verouderde vloot trainingshelikopters uitfaseren. De bestaande vloot is samengesteld uit MD500 helikopters voor het leger en Bell UH-1H helikopters voor de marine. Een niet nader genoemd Zuid-Koreaans bedrijf zal de opleidingssimulatoren leveren. Voor zover we weten was Leonardo met de SW-4 helikopter, een van de verliezende aanbieders.

De vervanging van de bestaande vloot opleidingshelikopters werd dringend omdat er bezorgdheid was over de veiligheid nadat er een paar incidenten met deze toestellen waren gebeurd.

Montenegro was de eerste militaire klant voor de Bell 505. Het kocht twee Bell JetRangers 505 voor net geen $4 miljoen (zie foto en video van de eerste militaire Bell 505 van Montenegro).

Foto © Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *