Bezig met laden...

Logboek

ASL-groep koopt 6 eVTOL's voor operaties in de Benelux

ASL-groep koopt 6 eVTOL's voor operaties in de Benelux

De Belgisch-Nederlandse ASL Group heeft een overeenkomst getekend met Lilium, ontwikkelaar van het eerste volledig elektrische verticale start- en landingsvliegtuig (“eVTOL”), om duurzame luchtmobiliteit te bieden aan haar klanten in de Benelux. ASL Group is van plan om in eerste instantie 6 Lilium Jets aan te schaffen en zal samenwerken met Lilium om een netwerk van landingsplaatsen in de Benelux te ontwikkelen.

ASL Group is een toonaangevende business jet operator in de Benelux en eigenaar van het eerste elektrische vliegtuig in België. ASL Group lanceerde in 2020 haar RISE-programma (“Responsible Initiative for Sustainable Environment”) met de duidelijke bedoeling om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen en bij te dragen aan een schonere, gezondere wereld.

Onder de overeenkomst streven ASL Group en Lilium naar een veilig en duurzaam eVTOL-netwerk in België, Nederland, Luxemburg en West-Duitsland.

Philippe Bodson, eigenaar en CEO van ASL Group: “Ons bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verantwoord te opereren en bij te dragen aan een gezonde toekomst, zowel sociaal als ecologisch. De Lilium Jet is een geweldige kans om op een duurzame manier meerwaarde te bieden aan onze klanten. Met zero emissie, verticale startmogelijkheden en een ruime premium cabine, is Lilium de beste optie op de markt.” De overeenkomst tussen ASL Group en Lilium is afhankelijk van bepaalde voorwaarden.

Afgelopen maandag kondigde concurrent Flyinggroup aan dat het met eVTOL ontwikkelaar Vertical Aero een overeenkomst had voor de aankoop van 50 Vertical VX4 eVTOL's met de bedoeling deze te testen in de zakelijke luchtvaart.  

Foto © Lilium - boven Antwerpen

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *