Bezig met laden...

Logboek

Helikopter doet Ronde tegen Corona 2020

Helikopter doet Ronde tegen Corona 2020

Terwijl we ons reeds lang hadden opgemaakt om vandaag uit onze luie zetel de exploten van wielrenners Greg van Avermaet, Mike Teunissen, Remco Evenepoel, Lampaert en vele anderen op de Vlaamse Heuvels van de Ronde van Vlaanderen te zien moeten we het nu stellen met een virtuele Ronde van Vlaanderen op rollen. Dertien kanshebbers zullen op rollen in hun garage tegen elkaar de laatste 35 kilometer afmalen. 

Wegens de annulatie van de echte Ronde van Vlaanderen kwam de Airbus AS355 met call sign OO-HSA van HSB beschikbaar om de Ronde tegen Corona te vliegen. Alhoewel er een VFR vliegverbod is voor helikopters boven België zal de overheid wel instemmen met deze uitzondering voor het goede doel! Of minstens om ons op deze zonnige dag eventjes 'uit ons kot' te krijgen.

Wat gaat er precies gebeuren?

Om 11u vertrekt de Airbus OO-HSA helikopter aan de startplaats van de Ronde Van Vlaanderen in Antwerpen. Die maakt zes uur lang hartverwarmende beelden in alle Vlaamse provincies. Vlaanderens Mooiste kan niet doorgaan, maar ‘De Ronde tegen Corona’ toont het beste van Vlaanderen en steekt iedereen een hart onder de riem.

Hoe kan je de vlucht volgen?

De helikoptervlucht kan je integraal volgen op HLN.be, van 11u tot 17u. Qmusic-dj Vincent Fierens zal vanuit de helikopter de vlucht over Vlaanderen van commentaar voorzien. Alle hoogtepunten en reacties worden nauwgezet bijgehouden. Vanaf 13u40 kan je ook op afstemmen op VTM om de helikopter op de 'voet' te volgen. Je kunt ook op onze Helispotter pagina de Airbus OO-HSA volgen, klik hier.

Hoe weet ik wanneer de helikopter in mijn buurt is?

Op HLN.be kan je via een kaart live de vlucht van de helikopter tot op de minuut checken en kijken wanneer die bij jou in de buurt passeert. De uren die je hieronder kan lezen, zijn richturen - het kan altijd dat we wat vertraging oplopen onderweg. Op de pagina van jouw gemeente op HLN.be kom je te weten welk beeldmateriaal in jouw buurt werd opgenomen.

Krijg ik enkel luchtbeelden te zien?

Neen, ‘De Ronde tegen Corona’ is ook een studioprogramma dat wordt gepresenteerd door Koen Wauters en Freek Braeckman vanuit de VTM #blijfinuwkot-studio op de Medialaan. Zij spreken van daaruit met heel veel warme bekende en onbekende Vlamingen. Je kunt het Corona fotoalbum hier bekijken!

Veel plezier en je mag ons altijd je foto's sturen van de OO-HSA en de Ronde Tegen Corona!

5 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *