Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Robinson R66 - Bell's Viper & Venom - Super Puma

Kort nieuws: Robinson R66 - Bell's Viper & Venom - Super Puma

Robinson R66-turbinehelikopter vloot maakt 1,3 miljoen vlieguren

Minder dan een jaar geleden bouwde Robinson Helicopters zijn 1.000 R66 turbinehelikopter. Op dat moment had de vloot van de R66's reeds de kaap van 1,2 miljoen vlieguren overschreden. Minder dan een jaar verder, op 30 mei 2021 overschreed de R66-vloot al de kaap van de 1,3 miljoen vlieguren. Intussen is de R66 turbinehelikopter iets meer dan 10 jaar op de markt en bouwt het nu serienummer 1077.   

In de Benelux vliegen er drie R66 helikopters: de N42LK, de PH-HCE en de OO-GLN, die te koop staat

 

Bell's gevechtshelikopter over de kaap van 400.000 vlieguren

Het Amerikaans leger heeft naast de Boeing Apache gevechtshelikopter ook de misschien minder bekende Bell AH-1Z Viper en de Bell UH-1Y Venom in dienst.

Afgelopen donderdag maakte Bell bekend dat deze 'H1' vloot samen meer dan 400.000 vlieguren hadden afgewerkt. De Viper en de Venom zijn als gevechtshelikopters in dienst bij de US Marines (USMC).

In het totaal hebben de US Marines 349 helikopters van de H-1 familie in dienst. 

 

Oostenrijkse SuperPuma terug via België naar Oostenrijk.

De Airbus AS332 L1 Super Puma, van Heli Austria, kwam vorige week vanuit Chili per boot naar Antwerpen. Vandaar vloog de Super Puma, via helihaven Nijlen, terug naar zijn thuisbasis in Johann im Pongau, Oostenrijk. 

De Super Puma was op 30 november 2020 via Zeebrugge naar Chili verscheept. Bedoeling was dat het toestel daar zou worden omgebouwd en ingezet als brandblushelikopter. Of het toestel intussen reeds werd omgebouwd betwijfelen we.  (Foto copyright: Roland De Groote)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *