Bezig met laden...

Logboek

Airbus levert eerste NH-90 Sea Lion aan de Duitse Marine

Airbus levert eerste NH-90 Sea Lion aan de Duitse Marine

Airbus Helicopters levert de eerste NH90 Sea Lion aan de Duitse Marine in een recordtijd. 

Het contract voor de 18 speciale Sea Lion versie van de NH-90 werd in Juni 2015 ondertekend en het ontwikkelings-- en productiewerk is voltooid en heeft nu de eerste helikopter afgeleverd. Voor het einde van dit jaar worden de twee volgende NH-90 Sea Lion uitgeleverd. De overige 15 helikopters zullen tegen 2020 klaar zijn. Hiermee breken Airbus en NHI met de traditie waarbij NH-90 helikopters met jarenlange vertraging werden uitgeleverd. 

Deze zomer werden de test- en demovluchten uitgevoerd tot voldoening van de militairen. De Marine zal het toestel inzetten voor SAR (search & rescue), maritieme verkenning, transport en voor de "special forces". De Sea Lion zal ook werken vanop de type 702 (Berlin-klasse) gevechtssteunschepen. Dankzij de multi-role en groeimogelijkheden zal de Sea Lion niet alleen de operatie's van de Sea King Mk41-vloot van de Duitse marine vervangen, maar verbeteren de operationele mogelijkheden van de Marine aanzienlijk. 

De fly-by-wire vluchtbesturing van de NH90 Sea Lion vermindert de werklast van de bemanning dankzij zijn de hoge precisie en het gebruiksgemak, die vooral naar voren komen bij hoveren boven water, zelfs bij slechte weersomstandigheden. De Duitse marine heeft recentelijk ook gekozen voor de marineversie van de NH90 als opvolger 22 Sea Lynx Mk 88A-helikopters die sinds 1981 in dienst zijn.

Vijf landen, onder andere Nederland en Belgie, gebruiken de NH90 al in zijn marine NFH-versie (NATO Frigate Helicopter) en hebben meer dan 50.000 uren gevlogen met de 90 helikopters die tot nu toe zijn afgeleverd. De 399 reeds uitgeleverde helikopters van de wereldwijde NH90-vloot hebben samen al meer dan 230.000 vlieguren gemaakt.

Deze eerste NH-90 Sea Lion is de 400e NH90-helikopter die wordt uitgeleverd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *