Bezig met laden...

Logboek

Webinar: Wire Strikes - Gevaar verborgen in het volle zicht

Webinar: Wire Strikes - Gevaar verborgen in het volle zicht

De HAI organiseert een webinar (in het Engels) over de gevaren bij het helikoptervliegen veroorzaakt door hoogspanningskabels en andere draden.

Draden kunnen zich overal bevinden, vanop een pyloon, een toren of een bergtop is, en zijn een latent gevaar bij laagvliegen en landen. We weten dit, maar toch gebeuren er wereldwijd jaarlijks een hele reeks crashes met helikopters die in kabels of draden vliegen.Alle piloten die laag vliegen, zijn vatbaar voor dit risico ongeacht hun ervaring of vaardigheid.

Het goede nieuws is dat er stappen zijn die piloten en operators kunnen nemen om de risico's van kabels en draden te beperken. HAI brengt experts op het gebied van 'wire strike'-preventie samen om voorbeelden van ongevallen, geleerde lessen en belangrijk advies te delen over hoe te beschermen tegen dergelijke aanvaringen.

Instructeurs:

  • Robert A. Feerst is voorzitter van Utilities/Aviation Specialists. Hij geeft al meer dan 30 jaar cursussen over het vermijden van 'wire strikes' over de hele wereld. 
  • Gordy Cox is directeur operaties bij Redding Air Service in Redding, Californië. Als helikopterpiloot en instructeur is Gordy actief in een breed spectrum van functies in de helikopterindustrie
  • Scott McCrady is directeur bedrijfsontwikkeling voor Canadese en Amerikaanse overheidsaangelegenheden bij Magellan Aerospace. Zijn functie omvat onder meer business development voor wire strike protection-systemen.

Je kunt je hier gratis inschrijven voor deze webinar 'Wire Strike' die doorgaat morgen 17 februari om 22u CET (16:00 Eastern US Time).

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *