Bezig met laden...

Logboek

Gaat Zuid-Korea toch de Bell AH-1Z aankopen?

Gaat Zuid-Korea toch de Bell AH-1Z aankopen?

Men suggereert dat Bell Helicopters in besprekingen zou zijn met het Zuid-Koreaanse DAFA over een mogelijke verkoop van 24 aanvalshelikopters van het Bell type AH-1Z Viper. Het betreft aanvalshelikopters die vanaf schepen van de Zuid-Koreaanse marine moeten opereren.

Bell zou verregaande voorstellen hebben gedaan die lokale productie en technologieoverdracht inhouden. Eerder was Bell in de running voor deze order maar DAPA, de Zuid-Koreaanse 'Defense Acquisition Program Administration' besloot toen om het lokale KAI (Korea Aerospace Industries) een aanvalshelikopter op basis van haar KUH-1 Surion te laten bouwen. DAPA reserveerde hiervoor reeds een bedrag van meer dan $ 300 miljoen terwijl het totale project $ 1,2 miljard mag kosten. 

Maar de Koreaanse strijdkrachten hebben weinig interesse in dit project, ook al door vele problemen met eerdere helikopters van KAI. De Koreaanse Marine kreeg overigens van president Yoon Suk-yeol, de toezegging dat het helikopters zou krijgen met bewezen gevechtscapaciteiten. En Bell kan hier de jarenlange ervaring met de AZ-1H Viper bij de Amerikaanse Mariniers voorleggen.   

Het is nu onduidelijk wat DAPA met dit project wil doen maar Bell zal zeker verder lobbyen bij de Koreaanse Marine om de bewezen AZ-1H Viper te promoten. Wat dan moet gebeuren met het KAI Surion Marine project is ook al een raadsel, minder dan 1 jaar na de start van het project. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *