Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: ProRail boven Ommen - NH-90 Covid-19 - Leonardo - Natuurgebied De Ginkel

Kort nieuws: ProRail boven Ommen - NH-90 Covid-19 - Leonardo - Natuurgebied De Ginkel

ProRail actief boven de sporen te Ommen en Haren

Vrijdag 6/11 was de groene PH-ULK, een andere Ecureuil van HeliAir actief voor ProRail. Er was wat geluidsoverlast om en rond de vele sporen in Ommen en Haren waar de helikopter werkt deed voor ProRail. Je kunt hier meer info lezen over deze activiteiten.   (zie foto - met dank aan Tom Buysse)

 

Defensie (B) stelt vanaf morgen NH-90 ter beschikking

Vanaf morgen dinsdag zal, net als het Bra-sur-Lienne Helicopter Medical Center, Defensie een medische helikopter van het type NH-90 beschikbaar stellen voor de dringende overbrenging van covid-19 patiënten. De NH-90 TTH helikopter zal worden gevlogen door piloten van de 1e Wing van Beauvechain. In de afgelopen dagen heeft het toestel reeds verschillende testvluchten uitgevoerd. 

In de afgelopen week werden reeds 24 corona-patiënten vanuit Luikse ziekenhuizen overgevlogen naar Duitse ziekenhuizen. Dit werd bevestigd door het PECC (Patiënt Evacuation Coordination Centre). 

De Airbus EC135 van SAF die vanop Bra-sur-Lienne bij de CMH vliegt voor het vervoer van corona-patiënten is intussen gewisseld. Vorige week vloog de EC135 met registratie F-HCLD deze job maar zaterdag vloog die terug naar Albertville (F) en werd vanaf 7/11/2020 afgelost door de EC135 met registratie F-HJAF. Vandaag was het toestel, dat normaal in Frankrijk vliegt als SAMU63A, al te zien op de helispot van het UZ Antwerpen.

 

Leonardo Helicopters publiceert 3e kwartaalresultaten

In de eerste negen maanden van 2020 kon Leonardo 41% meer orders binnenhalen dan in dezelfde periode van 2019, gezien de corona-crisis een zeer goed resultaat. Het waren voornamelijk orders van de Italiaanse overheid. Na deze €3,2 miljard nieuwe orders staat het orderboek nu op €12,5 miljard.    

De omzet bedroeg €2,64 miljard in de eerste 9 maand van 2020 slechts 3,4% lager dan vorig jaar, en dat ondanks de corona problemen in de fabrieken en bij de uitleveringen.

Met een EBITA van €219 miljoen (een daling van bijna 19% tov vorig jaar) wist Leonardo Helicopters de situatie vrij goed te beheersen; een ROS (return on sales) van 8,3% is weliswaar minder dan de geplande 10% maar de corona-crisis was geen onderdeel van het plan. 

 

Natuurgebied De Ginkel in Ede

Afgelopen week dinsdag 3 november tot vrijdag 6 november was de PH-WIK van Heli-Air actief boven het natuurgebied De Ginkel bij Ede. Het was ideaal weer om kalk te strooien met de helikopter. In het totaal zullen vele duizenden kilo's kalk worden gestrooid omdat de grond van het natuurgebied te veel is verzuurd. De ganse operatie zal nog tot eind deze week duren. Foto copyright: Tom Buysse - Video zie hieronder

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *