Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky geeft status update over de Raider helikopter

Sikorsky geeft status update over de Raider helikopter

Sikorsky voltooit vroege tests voor een testprogramma voor het RAIDER X ® competitieve prototype dat het aan het bouwen is voor het toekomstige aanvals- en verkenningshelikopter voor het FARA-programma van het Amerikaanse leger.

“Het RAIDER X-prototype, dat nu voor 92% voltooid is, is gebaseerd op de brede expertise van Lockheed Martin en Sikorsky in het ontwikkelen van innovatieve wapensystemen met behulp van de nieuwste digitale ontwerp- en fabricagetechnieken. Deze verbeteringen zullen het leger niet alleen in staat stellen om de aanschafkosten te verlagen, maar ook om snelle, betaalbare upgrades mogelijk te maken om de zich ontwikkelende dreiging voor te blijven”, zegt Jay Macklin, directeur, Sikorsky Future Vertical Lift business development.

Er zijn honderden additief vervaardigde onderdelen geïnstalleerd op RAIDER X, inclusief vluchtkritieke onderdelen. Het 3D-printproces is zo succesvol geweest dat de eerste onderdelen voor 95% voldoen, waardoor het team honderden uren bespaart in vergelijking met eerdere processen.

Sikorsky boekt ook vooruitgang met het tweede RAIDER X-prototype, dat is geïntegreerd in het structurele testprogramma van het team en de vlieg- en grondbelasting van het casco zal valideren. De structurele tests zijn aan de gang en zullen naar verwachting tegen het einde van het jaar 2022 voltooid zijn.

De huidige tests geven informatie over vluchtveiligheidsprocessen voor het eerste prototype van RAIDER X. Zodra de structurele tests zijn voltooid, zal het tweede RAIDER X-prototype het testtoestel zijn, waardoor het risico voor Sikorsky's FARA-ontwerp verder wordt verkleind.

RAIDER X beschikt over op Modular Open Systems Architecture (MOSA) gebaseerde avionics en missiesystemen die "plug-and-play"-opties bieden voor computers, sensoren, overlevingsvermogen en wapensystemen. De X2 coaxiale technologie biedt een ongeëvenaard potentieel en groeimarge voor hogere snelheid, gevechtsradius en laadvermogen. Dit maakt een breder scala aan vliegtuigconfiguraties mogelijk voor specifieke missievereisten.

"Het FARA-programma is belangrijk voor de modernisering van het leger omdat het de snelheid, manoeuvreerbaarheid, reikwijdte en dodelijkheid biedt die nodig zijn op een slagveld van de 21e eeuw", zegt Pete Germanowski, hoofdingenieur van FARA. “RAIDER X is ook ontworpen voor groei. De modulaire open-systeembenadering en digitale ruggengraat in combinatie met het missiesysteem, de sensoren en de communicatiemogelijkheden geven het leger een knooppunt om hun slagveldnetwerk aan elkaar te verbinden en de capaciteiten van de grondtroepen in het proces te verbeteren.

RAIDER X competitieve prototype feiten:

  • Acceptatietestprocedures zijn voor meer dan 65% voltooid
  • Sikorsky heeft een representatief FARA-vliegtechnologie demo-toestel: de S-97 RAIDER
  • Het S-97 RAIDER-vliegtestprogramma informeert ontwerpbeslissingen, correleert met een virtueel prototype en stelt Sikorsky in staat te experimenteren met de unieke mogelijkheden die X2-technologie biedt.

De Sikorsky Raider X is in strijd met de Bell 360 Invictus in het FARA-programma (Future Attack Reconnaissance Aircraft) die de opvolger zoekt voor de Bell OH-58 Kiowa verkenningshelikopter. Naar schatting zullen over de ganse looptijd van de FARA-helikopter meer dan 2.000 helikopters worden gebouwd. Onderstaande video toont beide concurrenten, de Raider X en de Bell 360 Invictus in actie. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *