Bezig met laden...

Logboek

Braziliaans leger koopt 27 Airbus H125 helikopters

Braziliaans leger koopt 27 Airbus H125 helikopters

De Braziliaanse strijdkrachten hebben 27 mono-turbine Airbus H125 helikopters aangekocht om de trainingscapaciteit van hun marine en de luchtmacht te vergroten.
 
De H125 zal worden geproduceerd in de H125-eindassemblagelijn in de Airbus-Helibras fabriek in Itajubá, Brazilië, waar ook de Airbus H225M's voor de Braziliaanse strijdkrachten worden geassembleerd. Deze nieuwe helikopters zullen de verouderde AS350- en Bell 206-helikopters vervangen die momenteel in dienst zijn bij respectievelijk de Braziliaanse luchtmacht en de Braziliaanse marine.

"Dit gezamenlijke inkoopcontract vertegenwoordigt de realisatie van een project dat zowel de Braziliaanse luchtmacht als de marine zal uitrusten met moderne vliegtuigen die de komende 30 jaar aan de behoeften van de strijdkrachten zullen voldoen", zei commandant van de luchtmacht, luitenant-brigadier Carlos de Almeida Baptista Junior.

"Airbus Helicopters is er trots op dat de H125 de training van de volgende generatie piloten van de Braziliaanse strijdkrachten ondersteunt. We zijn vereerd met het aanhoudende vertrouwen van de Braziliaanse strijdkrachten na meer dan 40 jaar samenwerking", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.

De nieuwe H125 helikopters zullen met een G500H TXi dubbele glazen cockpit en VEMD (Vehicle &Engine Multifunction Display) uitgerust worden en zullen compatibel zijn met het gebruik van nachtzichtbrillen (NVG). Ze zullen ook verschillende soorten missie-uitrusting bevatten, zoals een lier en een haak, zodat de training van toekomstige piloten zo representatief mogelijk is voor hun missies.
 
De Braziliaanse strijdkrachten opereren momenteel in totaal 156 Airbus-helikopters die worden ingezet vanaf de acht bases in het hele land. De vloot varieert van de lichte eenmotorige Ecureuil-familie tot de multifunctionele zware H225M-helikopter, respectievelijk 67 en 41 helikopters, om een breed scala aan missies te dekken, zoals tactisch transport, zoek- en reddingsmissies en civiele bevolkingsondersteuning.
 
Foto © Braziliaanse Luchtmacht

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *