Bezig met laden...

Logboek

Bell levert Bell 505 trainingshelikopter aan Bahrein

Bell levert Bell 505 trainingshelikopter aan Bahrein

Bell Helicopters, kondigde de levering aan van drie Bell 505-helikopters aan de Royal Bahrain Air Force. Bell leverde het vliegtuig af tijdens een inspectie- en acceptatie-evenement in februari 2023 in Bell's Mirabel-faciliteit.

"We zijn vereerd om de Bahrain Defense Force nog een primeur van Bell te bieden om de volgende generatie Bahrani-piloten op te leiden", aldus Sameer Rehman, Bell's algemeen directeur voor Afrika en het Midden-Oosten. "Generaties Bahreinse piloten hebben met Bell-helikopters leren vliegen en de Bell 505 zal de traditie van uitmuntendheid de komende jaren voortzetten."

De Bahrain Defense Force heeft met de Bell 212 en meerdere generaties Bell AH-1 aanvalshelikopters gevlogen. Deze levering markeert de eerste Bell 505 helikopters voor het land en omvat een totaalpakket met training, gereedschap en reserveonderdelen.

"Met lage bedrijfskosten en hoge betrouwbaarheid is de Bell 505 naar voren gekomen als de favoriet van de klant om cadetten voor te bereiden op een veilige en effectieve overgang naar geavanceerde helikopters", voegde Rehman eraan toe.

Het Koninkrijk Bahrein sluit zich aan bij andere landen in de regio die de Bell 505 gebruiken als hun favoriete geavanceerde militaire trainer. Horizon International Flight Academy in de VAE exploiteert 12 Bell 505's en de Royal Jordanian Air Force tekende in november 2022 een overeenkomst voor 10 Bell 505's. Meer dan 30 Bell 505-helikopters opereren in het Midden-Oosten en Afrika. Bovendien is de Bell 505 de militaire trainingshelikopter voor de luchtmacht van Montenegro, het leger van de Republiek Korea en de marine van de Republiek Korea.

Bell heeft meer dan 400 Bell 505-helikopters geleverd aan binnenlandse en internationale klanten. Het Bell 505-programma heeft gezamenlijk reeds meer dan 100.000 vlieguren behaald. De Bell 505 werd onlangs 's werelds eerste monoturbine helikopter die bij een testvlucht op 100 procent duurzame vliegtuigbrandstof vloog.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *