Bezig met laden...

Logboek

Bell 525 voltooit testen in woestijnklimaat

Bell 525 voltooit testen in woestijnklimaat

Na de crash van zijn prototype in 2016 werkt Bell gestaag verder aan de certificatie van de Bell 525. 

Bell bevestigde vorige week dat de vliegtests onder hoge temperaturen met succes zijn afgerond in Yuma, Arizona. Het totale testprogramma van de Bell 525 heeft intussen reeds 1.000 vlieguren geboekt.

Bell plant de FAA certificatie van de 525 in 2019, later dan origineel gepland door de vertraging opgelopen door de crash. Intussen heeft de FAA een aantal specifieke testvoorwaarden opgelegd aan 'fly-by-wire" helikopters. Het ongevalsrapport had bepaalde tekortkomingen blootgelegd in de testprocedures die specifiek te maken hadden met de "fly-by-wire" besturing.  

De Bell 525 vloog Yuma in temperaturen tot 49° Celsius en op hoogtes tot 14.000 voet. In het begin van dit jaar werkte Bell al de testen af op zeer lage temperaturen in het noorden van Manitoba in Canada. Daar werd in temperaturen tot minus 38° gevlogen.

De testen met de anti-ijs kit zullen starten eind 2019; deze testen zijn niet nodig voor de certificatie omdat deze kit kan worden geinstalleerd op een bestaande helikopter als upgrade.

De Bell 525 zal de eerste burgerhelikopter zijn met een "fly-by-wire" besturing. In dit systeem worden de besturing gedaan aan de hand van elektronische signalen aan de (hydraulische) actuatoren in plaats van directe besturing van de actuatoren zelf. De eerste militaire fly-by-wire productie helikopter is de NH-90 die dit systeem reeds in 2007 heeft geimplementeerd.

Foto copyrights: Bell

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *