Bezig met laden...

Logboek

Operationele inzet van de Jolly Green II Rescue Heli

Operationele inzet van de Jolly Green II Rescue Heli

Om de eerste inzet van de nieuwste SAR-gevechtshelikopter van de Amerikaanse luchtmacht goed te laten verlopen werden de piloten van de 41st Rescue Squadrons eerst uitgebreide getraind om de kneepjes van de nieuwe HH-60W Jolly Green II aan te leren.

De hijsinstallatie van de HH-60W is cruciaal voor het succes van zoek- en reddingsoperaties. Ze wordt gebruikt in scenario's met hoge inzetten om manschappen te redden in gevaarlijke of afgelegen gebieden die niet bereikbaar zijn met grondtransport, of als het slachtoffer vast komt te zitten door vuur of water.

Bij initiële training kwam aan het licht dat er niet voldoende hijskabels beschikbaar waren en dat probleem werd snel opgelost door de kabels van de HH-60G te testen en te certificeren voor de HH-60W Jolly Green II.

Nu hebben de manschappen de nodige kennis en ervaring opgedaan met de nieuwe helikopter en is de IOC (Initial Operational Capability) bereikt op 7 september 2022. Toen voerde de US Airforce haar eerste succesvolle operationele missie uit met behulp van de Sikorsky HH-60W door een man van de Valdosta State University in Georgia naar een ziekenhuis in Tampa, Florida te vervoeren.  

De nieuwe HH-60W Jolly Green II zal de bestaande HH-60G Pave Hawk-vloot vervangen.

Vorige artikels over de HH-60W Jolly Green II - klik hier

Foto © US Air Force Sgt. Devin Boyer

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *