Bezig met laden...

Logboek

Coronacrisis slaat weer toe, Lifeliner 5 in actie

Coronacrisis slaat weer toe, Lifeliner 5 in actie

De coronacrisis woedt weer in volle hevigheid. Ondanks de vaccins slaat de pandemie voor een vierde keer keihard toe. En dat zullen ze in de ziekenhuizen en vooral in de intensieve zorgen geweten hebben; het is er weer superdruk.

In Nederland is het alle hens aan dek in de intensieve zorg en gelukkig kregen we reeds de toezegging dat we alvast 20 patiënten mogen overvliegen naar intensieve zorgen afdelingen van Duitse ziekenhuizen. Maar ook tussen de verschillende ziekenhuizen zal er druk patiëntentransport nodig zijn om zoveel mogelijk patiënten een zo goed mogelijke zorg te kunnen geven.

Intussen werd afgelopen week ook Lifeliner 5, de volledig ingerichte traumahelikopter, terug vrijgemaakt als coronahelikopter. Ook vorig jaar werd de Lifeliner 5 ten tijde van de toenemende vraag naar Mobiele Intensive Care Unit  (MICU)-transport beschikbaar gesteld door RAV Fryslân en ANWB-MAA, en werd door de ANWB samen met het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van coronapatiënten op de intensive care. De medische bemanning bestaat uit leden van het reguliere MMT van het Radboudumc. 

Verschillende regionale ziekenhuizen hebben intussen al de nodige voorzorgen genomen en hebben terug een helikopterlandingsplaats aangelegd of geopend. Bij het IJsselland Ziekenhuis is een deel van het parkeerterrein vrijgemaakt als helikopterlandingsplaats. Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel hebben een heliplatform ingericht. Intussen heeft het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem zijn helispot weer geactiveerd en heeft ook het het Zuyderland ziekenhuis Sittard/Geleen een helispot.

Vrijdag 26 november op de middag vertrok trouwens de eerste coronapatiënt vanuit het Zuyderland ziekenhuis, met de Lifeliner 5, naar een ziekenhuis in Duitsland. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *