Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse Apaches na preventieve inspecties weer inzetbaar

Nederlandse Apaches na preventieve inspecties weer inzetbaar

De eerste Apache heeft vandaag weer gevlogen. De gevechtshelikopters stonden sinds 4 juni 2019 aan de grond vanwege een geconstateerde afwijking aan het oppervlak van een staartrotorblad.

De afwijking zou mogelijk de luchtwaardigheid van de toestellen beïnvloeden. Dit vormde aanleiding voor de luchtmacht om de toestellen uit voorzorg aan de grond te houden en de staartrotorbladen te vervangen. Dit is inmiddels bij de eerste Apache gebeurd en daarom kon het toestel vandaag de eerste testvluchten maken.

Ook de hoofdrotorbladen zijn aan een inspectie onderworpen, maar die hoeven niet vervangen te worden. De toedracht van de afwijking in de staartrotorbladen wordt nog onderzocht door de luchtmacht in samenwerking met Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en fabrikant Boeing. De volgende twee toestellen worden naar verwachting volgende week in gebruik genomen. De rest van de vloot wordt de komende tijd onder handen genomen en de hervatting van het volledige vliegprogramma wordt binnen enkele maanden verwacht.

Tot zover het bericht van Defensie. Wij hebben ook Boeing gevraagd naar een reactie en waarom de Apaches alleen in Nederland aan de grond werden gehouden, maar we kregen geen reactie. 

Foto copyright: Min. Defensie NL

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *