Bezig met laden...

Logboek

Bristow & Volocopter werken samen voor UAM-diensten

Bristow & Volocopter werken samen voor UAM-diensten

Bristow Group, de wereldwijde leverancier van innovatieve en duurzame verticale vluchtoplossingen, en Volocopter, een pionier van Urban Air Mobility (UAM), hebben een overeenkomst getekend om samen passagiers- en vrachtdiensten met eVTOL's (elektrische verticale start- en landingstoestellen) in de VS en en het VK te ontiwkkelen. 

Als onderdeel van deze samenwerking heeft Bristow een definitieve bestelling geplaatst voor twee VoloCity-VTOL's, die na certificering zullen worden afgeleverd met een optie om nog eens 78 voertuigen aan te schaffen. Beide partijen zullen onmiddellijk gaan samenwerken om een UAM-ecosysteem te bouwen dat discussies met de regelgevers, verkenning van de nodige infrastructuur en het opbouwen van lokale partnerschappen omvat. 

De gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst omvat de verkenning van commerciële, operationele en eVTOL-onderhoudsdiensten, inclusief aanpassing van de VoloIQ, het eigen digitale platform van Volocopter, om de efficiënte toekomstige activiteiten van Bristow te garanderen. Deze samenwerking brengt een schat aan luchtvaartexpertise samen: Bristow's jarenlange betrouwbare verticale vluchtoperaties en een bestaand wereldwijd servicenetwerk, en Volocopter's toegewijde ontwikkeling en certificering van een veilig, stil en duurzaam eVTOL-toestel.  

De eVTOL is een snelgroeiend segment van de nieuwe 'elektrische' luchtvaart. Omdat er tijdens de vlucht geen uitstoot is en er sprake is van een ultralaag geluidsniveau, opent de toevoeging van de VoloCity aan de operationele vloot van Bristow deuren naar nieuwe routes en servicemogelijkheden binnen stedelijke omgevingen.  

Volocopter verwacht in 2024 de definitieve certificering te ontvangen van de European Union Aviation Safety Agency (EASA), terwijl gelijktijdige certificering van de Federal Aviation Administration (FAA) het bedrijf in staat zou kunnen stellen kort daarna commerciële diensten in de VS te starten. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *