Bezig met laden...

Logboek

Defensie stopt patiëntenvervoer Waddeneilanden

Defensie stopt patiëntenvervoer Waddeneilanden

De Nederlanse Defensie gaat halverwege volgende jaar stoppen met het patiëntenvervoer per helikopter, zo laat minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag aan de Tweede Kamer weten. De huidige SAR-helikopters (Agusta Bell AB-412) die gestationeerd zijn op Vliegbasis Leeuwarden zijn aan vervanging toe. In eerste instantie zouden NH-90 helikopters vanuit Den Helder de taken overnemen.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert ziet nu echter toch af van die plannen en wil helemaal stoppen met de dienstverlening. Het patiëntenvervoer is volgens haar geen kerntaak van Defensie en vormt een te grote belasting op de helikoptercapaciteit.

Daarnaast wordt de NH-90 eigenlijk te groot en te zwaar bevonden voor de taak en ondervindt veel problemen van bovenmatige slijtage en corrosie. Samen met Defensie en de Veiligheidsregio gaat het ministerie nu zoeken naar een oplossing.

Ook Rederij Doeksen had al eerder aangegeven het patiëntenvervoer per boot te staken. Vorig jaar werden er 250 personen van de Waddeneilanden per helikopter naar de vaste wal vervoerd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *