Bezig met laden...

Logboek

Helikopteroperator Bristow vraagt ook een Chapter 11 bescherming aan

Helikopteroperator Bristow vraagt ook een Chapter 11 bescherming aan

Het blijft stormen in de offshore helikopterindustrie. Nadat we ERA en CHC aan het woord lieten over de moeilijkheden in deze business heeft afgelopen weekend helikopteroperator Bristow bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Dit komt niet als een verrassing nadat de Raad van Bestuur in een eerdere mededeling de mogelijkheid van een Chapter 11 niet had uitgesloten. 

De beursgenoteerde Bristow Groep (beurssymbool: BRS) met zetel in Houston (Texas, US)  heeft zaterdag bij de rechtbank zijn aanvraag neergelegd om een herstructurering van zijn balans te kunnen doorvoeren onder bescherming van de rechtbank. De Chapter 11 moet volgens een persmededeling van Bristow de mogelijkheid bieden om de schuld terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau terwijl de onderneming intussen zijn klanten zonder onderbreking veilige en professionele helikopterdiensten kan bieden. 

In de voorbereiding naar de Chapter 11 aanvraag heeft Bristow zich de steun verzekerd van de meerderheid van zijn ingedekte schuldeisers. Deze hebben een 'Restructuring Support Agreement' goedgekeurd die er moet voor zorgen dat de financiele balans van de onderneming aanzienlijk wordt verlicht. Bristow zoekt ook ondersteuning van de andere schuldeisers en betrokkenen om deze pijnlijke operatie tot een goed eind te kunnen brengen. In samenspraak met de ingedekte schuldeisers is ook een overgangslening voorzien om gedurende de Chapter 11 periode de 'business as usual' te kunnen garanderen.

Het verhaal van Bristow is niet anders dan dat van CHC, PHI, Waypoint Leasing en anderen. De zware lasten op de schulden, een deel van de vloot die er werkloos bijstaat en contracten met extreem lage prijzen voor offshore helikopterdiensten, leggen sinds 2015 een zware last op de offshore helikopterindustrie. In Juli 2014 stond het aandeel van Bristow op $80.62, vandaag werd het aandeel op de beurs verhandeld aan 29 dollarcent.

De globale vloot van Bristow bestaat uit 318 helikopters: 39 kleine turbinehelikopters, 148 medium bi-turbinehelikopters en 131 grote b-turbinehelikopters. De vloot bevat onder meer 22 Airbus H225 en 88 Sikorsky S-92 helikopters. 

De vraag blijft of Bristow door de Chapter 11 meer doet dan tijd kopen. Het voorstel van ERA om een brede consolidatie in de offshore helikopterindustrie te realiseren was moedig maar het blijft de vraag wie dit wil en wie dit kan!  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *