Bezig met laden...

Logboek

Antonov 124 vliegt twee CHC H175 van Oostende naar Australie

Antonov 124 vliegt twee CHC H175 van Oostende naar Australie

CHC-helikopter heeft begin november 2023 besloten om snel twee Airbus H175 helikopters naar Australië te sturen.

Uit informatie konden te weten komen gaat het om een Nederlands ingeschreven helikopter, de PH-EUO (ex OY-HHW) die op 3 september 2023 in ons luchtvaartregister werd ingeschreven, en reeds op 13 november 2023 werd uitgeschreven en in die tijd gebaseerd was op Den Helder.

Het tweede toestel was de G-EMEJ (ex OY-HHU) die inmiddels op 10 november 2023 uit het Engels luchtvaartregister is uitgeschreven. Beide toestellen zijn afkomstig uit de acquisitie door CHC van de Babcock Offshore activiteiten in Denemarken. 

“We zijn verheugd om onze vaste klant en partner Santos Ltd te kunnen ondersteunen bij deze dringende missies in de offshore-industrie”, aldus Kevin Spengler, SVP Helicopter Services. “We hebben snel twee H175’s van Europa naar Darwin, Australië gemobiliseerd. Ze zijn momenteel op weg naar Australië, waar we ze zullen inzetten om de teams van Santos offshore en veilig naar huis te brengen.” Hoelang ze in Australië zullen blijven en wat het probleem was bij Santos is niet bekendgemaakt.

Het Nederlanse toestel werd op Den Helder ontmanteld en per dieplader naar de Belgische luchthaven van Oostende (EBOS) gebracht.

Daar stond een grote Antonov 124 (registratie UR-82029) klaar voor de lange trip naar Adelaide in Zuid-Australië, waar de beide helikopters op 11 november 2023 aankwamen en werden ontladen.

Foto's © Nik Deblauwe - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *