Bezig met laden...

Logboek

Rega koopt weer 12 Airbus H145 D3 helikopters

Rega koopt weer 12 Airbus H145 D3 helikopters

De Zwitserse luchtreddingsdienst Rega heeft weer een reeks van 12 vijfbladige Airbus H145 D3-helikopters besteld. Deze zullen vanop haar basissen in de Zwitserse bergen worden ingezet. Met deze aankoop zal de huidige vloot van Leonardo AW109SP-helikopters op termijn worden vervangen.

Deze nieuwe bestelling volgt op een eerste contract voor negen H145's, aangekondigd in maart van dit jaar. Tegen 2026 zal de medische urgentiedienst Rega een volledig Airbus-vloot exploiteren, bestaande uit 21 vijfbladige H145's.

"Om levensreddende luchtreddingsdiensten effectief uit te voeren in Zwitserland, begrijpen we dat het vermogen om optimaal te presteren op hoogte van het grootste belang is", zegt Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. “De vijfbladige H145 landde op de Aconcagua in Chili, een berg van bijna 7.000 meter hoog - geen enkele andere tweemotorige helikopter heeft dit ooit bereikt. Daarom zijn we bijzonder trots dat Rega zijn vertrouwen heeft gesteld in de vijfbladige H145 en heeft besloten om dit het enige helikoptertype in zijn vloot te maken dat dergelijke kritieke missies kan uitvoeren.”

De vijfbladige H145's zullen worden uitgerust met een geavanceerd navigatiesysteem, speciaal afgestemd op de behoeften van Rega, dat de mogelijkheden en de veiligheid van operaties zal verbeteren. Het systeem maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden van het Flight Management System GTN750 Xi van Garmin. Het zal een multi-sensorsysteem integreren en besturen dat zeer nauwkeurige en betrouwbare navigatiecapaciteiten biedt. Zelfs als het GPS-signaal wegvalt, zal de helikopter veilig navigeren dankzij het traagheidsnavigatiesysteem van Thales. Deze oplossing zal de navigatieprestaties bij lage IFR-omstandigheden verder verbeteren en maakt het mogelijk de helikopter te certificeren als navigatieprocedure RNP-AR 0.1, de meest nauwkeurige navigatieprocedure in de helikopteromgeving.

Rega exploiteert 14 HEMS-stations in Zwitserland. Vorig jaar voerden de helikopterbemanningen 14.330 missies uit, waaronder het vervoeren van 471 Covidpatiënten.

Foto & video © Airbus Helicopters (video van de landing op de Aconcagua)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *