Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Russian Helicopters VRT500 - Airbus H160 Japan & Franse marine - Bell 407

Kort nieuws: Russian Helicopters VRT500 - Airbus H160 Japan & Franse marine - Bell 407

RHS wordt de eerste operator van de nieuwe Russian Helicopter VRT500

Het is weer stil geweest rond de Russian Helicopter VRT500, die door VR Technologies en haar Italiaanse dochtermaatschappij Vertex Aero wordt ontwikkeld. In oktober 2020 werd bekend dat de assemblage lijn voor de VRT500-prototypes reeds is opgebouwd bij Vertex Aero in Montepradone, Italië. Zowel de grondtesten als de vliegtesten zouden in Italië plaatsvinden en Russian Helicopters zou ook opteren voor een EASA certificatie.

Op de voorbije HeliRussia 2021 werd bekend dat RHS (Russian Helicopter System) de eerste Russische klant en operator zal zijn van de moderne VRT500 en dat de Russian Helicopters Ulan-Ude Aviation Plant 5 stuks zal produceren voor RHS. De levering van dit toestel is nu gepland tegen eind 2024.

In december 2018 maakte het Nederlandse Heliflight bekend dat zij ook een optie genomen had op een VRT500 en hiermede de eerste West-Europese klant zou worden.

 

Nieuwste Airbus H160 helikopter ook gecertificeerd in Japan

Het Japanse Civil Aviation Bureau (JCAB) heeft de Airbus H160 gecertificeerd. De certificatie was nodig want Airbus moest binnenkort haar eerste H160 leveren in Japan. Guillaume Leprince, de baas van Airbus Helicopters Japan, bedankte de Japanse luchtvaartautoriteit voor haar medewerking die door de coronarestricties niet altijd makkelijk was. Intussen kregen ook de technici van Airbus Helicopters Japan de nodige opleiding om de introductie van het toestel in Japan te begeleiden en het onderhoud in de komende jaren te verzekeren.

   

Twee extra Airbus H160 helikopters voor de Franse Marine

De Franse Marine heeft de optie gelicht om twee extra Airbus H160 helikopters aan te kopen. Hiermede brengt ze haar originele bestelling van vier stuks op zes. Deze zes H160 helikopters zullen worden ingezet voor SAR taken, die nu door NH90 en Panther helikopters worden uitgevoerd. 

Vanaf mei 2022 zullen deze H160 helikopters per twee worden gestationeerd op de luchtmachtbasis Lanveoc-Poulmic, op het vliegveld Cherbourg en op de basis Hyères in de Provence.  

De eerste zes H160 helikopters zullen een extra uitrusting krijgen voor de SAR-operatie's en zullen worden gecertificeerd om te vliegen met nachtkijkers. Babcock zal een H160 helikopters ook uitrusten met het Safran Euroflir 410 systeem

De Franse Defensie verwacht ook dat de Marine de nodige ervaring opdoet om de finale versie van de Airbus H160M, de militaire versie, bij te sturen.

 

Bell 407 helikopter viert 25 jaar

De Bell 407 helikopter werd in 1996 gecertificeerd, intussen 25 jaar geleden. Er zijn in deze periode zowat 1.500 Bell 407 helikopters gebouwd in verschillende burger en militaire versies. De huidige burgerversie is de Bell 407GXi uitgerust met een Rolls-Royce 250-C47E/4 turbine en met de Garmin G1000H NXi avionics.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *