Bezig met laden...

Logboek

China test nieuwe onbemande helikopter

China test nieuwe onbemande helikopter

Het stond in de sterren geschreven dat ook de Chinezen achter de schermen aan het werken waren aan een onbemande helikopter. De groei van de helikopterbusiness in China, die begon toen het luchtruim onder de 1.000 meter voor burgerhelikopters werd vrijgemaakt, zet zich nu ook door op het vlak van onbemande helikopters.

Op de website van Shengyang Institute of Automation kwam het bericht dat de eerste onbemande helikopter, de Xiangying-200, met succes zijn testvluchten heeft voltooid. Het toestel gaat nu een aantal acceptatie testen ondergaan.

De Xiangying-200 is ontwikkeld door het Shenyang Institute of Automation, een onderdeel van de Chinese Academie voor wetenschappen. De onbemande helikopter heeft een lengte van 8,7 meter, een hoogte van 2,5 meter en kan 200 kg transporteren. Alle kritische componenten zoals de controles, de motor, de aandrijving en de overbrenging zijn allemaal van Chinese makelij. De ontwikkelaars van het Shenyang Institute of Automation waren zeer succesvol in het gebruik van ultra-lichte materialen en speciale motoren.

Er werden ook een militaire toepassingen voor de UAV getest; de Xiangying-200 vloog ook over zee en kon landen en opstijgen vanop een oorlogsschip. Beveiliging van marineoperatie's is duidelijk een geschikte opdracht voor het nieuwe toestel. 

Maar het toestel kan ook worden ingezet voor burgerlijke missies in de landbouw, EMS en kustwacht. De ontwikkelaars zien ook speciale toepassingen voor deze grote UAV bij wetenschappelijk onderzoek op de Noordpool en bij reddingsoperatie's na aardbevingen in gebieden die men niet kan bereiken via de weg.

 

Naschrift op 9 Augustus 2018

Dank aan Kurt Lefebre voor zijn onderstaande informatie en de video link.

We vonden ook deze foto van de UAV die ongetwijfeld een Rotorway als basis heeft. Zoals we reeds schreven is Rotorway in 2014 door Chinezen gekocht.

Dit is toch een Rotorway...

 

 

 

 

 

 

Of het Shengyang Institute of Automation alle vitale delen van deze helikopter in China heeft geproduceerd moeten we dus met een korreltje zout nemen. Vermoedelijk is de onbemande besturing en de extra avionics nu in China gebouwd maar werden deze onderdelen gewoon in een bestaande Rotorway helikopter ingebouwd. 

Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *