Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky president Paul Lemmo vervangen door Richard Benton

Sikorsky president Paul Lemmo vervangen door Richard Benton

Paul Lemmo, president van helikopterbouwer Sikorsky, vertrekt drie jaar nadat hij Daniel Schultz opvolgde aan het hoofd van de Amerikaanse helikopterbouwer. Lemmo gaat terug naar Integrated Warfare Systems & Sensors, ook een bedrijf van de Lockheed-Martin groep, welke hij al leidde tussen 2018 en 2021.

Lemmo wordt bij Sikorsky opgevolgd door Richard Benton, reeds 27 jaar actief in de Lockheed Martin groep en tot nu algemeen directeur van Lockheed Martin Training & Solutions Business, Orlando, Florida.  

Het is opmerkelijk dat Lockheed Martin geen aankondiging heeft gemaakt van deze directiewissel die reeds op 10 juni 2024 werd doorgevoerd.

De afgelopen twee jaar waren geen succes voor Sikorsky. De supply-chain problemen die de zeer succesvolle Sikorsky S-92 in de problemen hebben gebracht, het verlies van het FLRAA-miljardenproject aan Bell Helicopters en de plotse stopzetting van het FARA-project waren drie topics die zowel de huidige situatie als de toekomstige ontwikkeling van Sikorsky zullen beïnvloeden. In hoeverre Lockheed Martin CEO, Jim Taiclet, Paul Lemmo hiervoor verantwoordelijk stelt is niet bekend maar zijn relatief kortstondige passage bij Sikorsky en zijn terugkeer naar zijn vorige job zijn voer voor speculatie.

Er wacht Richard Benton geen eenvoudige opdracht bij de intussen 100-jarige Sikorsky. Het militaire helikopterprogramma moet een nieuwe strategie krijgen en Sikorsky moet ook duidelijk maken dat het verder wil in de civiele helikopter business. In elke geval wensen we de nieuwe Sikorsky baas veel succes met zijn nieuwe uitdaging.     

Foto Richard Benton - Linkedin

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *