Bezig met laden...

Logboek

Bell strikt Safran voor de V-280 Valor van de US Army

Bell strikt Safran voor de V-280 Valor van de US Army

Safran Electrical & Power, wereldleider op het gebied van elektrische systemen voor helikopters en vliegtuigen, heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben getekend met Bell om de startersystemen te leveren voor de nieuwe Future Long Range Assault Aircraft (FLRAA)-tiltrotor van het Amerikaanse leger, de Bell V-280 Valor. 

Safran zal een geavanceerd hoogspanningsstartgeneratorsysteem leveren, dat in staat is de stroom te produceren die nodig is om aan de snel veranderende elektrische behoeften van militaire helikopters te voldoen. Dit systeem zal beschikken over een hogesnelheidsrotor en geavanceerde vermogenselektronica die uitstekende controle en betrouwbaarheid bieden. Het ontwerp, de ontwikkeling en de kwalificatie zullen plaatsvinden in de Safran Electrical & Power-centra in Twinsburg, Ohio en Sarasota, Florida, USA.

Het V-280 Valor wapensysteem dat door Bell wordt ontwikkeld, zal de volgende generatie verticale liftoplossing zijn, bedoeld om de UH-60 Blackhawk-utiliteitshelikopters van het Amerikaans leger te vervangen. Deze FLRAA-configuratie is een tiltrotor met de hybride mogelijkheden van een helikopter voor verticaal opstijgen en landen, plus het bereik en de snelheid van een vliegtuig met dubbele turboprop. 

“We zijn heel blij dat Bell onze hoogspanningsstartgenerator heeft gekozen om hun innovatieve FLRAA-platform uit te rusten. Deze nieuwe overeenkomst is een teken van vertrouwen en versterkt de decennialange relatie met Bell op het gebied van zowel commerciële als militaire helikopters”, aldus Joshua Haury, General Manager van de Twinsburg-fabriek, Safran Electrical & Power. 

“Bell streeft naar het leveren van prestaties, betrouwbaarheid en betaalbaarheid voor onze militairen terwijl we samen met het leger werken aan het moderniseren van zijn vloot”, aldus Ryan Ehinger, Senior Vice President en Program Director voor FLRAA, Bell. “We zijn blij dat we Safran Electrical & Power in het team hebben om hun innovatieve oplossing voor het startergeneratorsysteem van FLRAA aan te bieden.”

Safran werd in oktober 2023 reeds gecontracteerd om het volledig geïntegreerde landingssysteem van de Bell V-280 Valor te ontwerpen en te ontwikkelen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *