Bezig met laden...

Logboek

Frankrijk in de ban van een nieuw zwaar helikopterongeval

Frankrijk in de ban van een nieuw zwaar helikopterongeval

Net op het moment dat gans Frankrijk stil stond bij de 13 slachtoffers van de botsing vorige week van twee legerhelikopters in Mali, kwam het nieuws van een nieuwe crash.

Drie reddingswerkers kwamen om bij een helikoptercrash in het Nerthe massief nabij Rove, Bouches-du-Rhône niet ver van Marseille. De Airbus H145 met callsign Dragon30 verloor radio- en radarcontact in de Var-regio zondag nacht. Maandag omstreeks 01u30 's ochtends werd het wrak in een onherbergzaam deel van het Nerthe massief teruggevonden.

De medische helikopter vloog van de luchthaven Marignane (LFML) naar Le Luc-Le Cannet (Var). Het toestel was op weg voor een reddings- en verkenningsvlucht in de VAR-regio, dat geteisterd wordt door overstromingen. 

Aan boord van de Airbus H145 waren de piloot, een winchman en een reddingswerker; niemand heeft de crash overleefd. De oorzaak van de crash is voorlopig onbekend en de BEA heeft een onderzoek gestart. Vermoedelijk zullen de weersomstandigheden een rol gespeeld hebben in de crash.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *