Bezig met laden...

Logboek

Rolls-Royce gaat de elektrische aandrijving bouwen voor de VA-X4 eVtol

Rolls-Royce gaat de elektrische aandrijving bouwen voor de VA-X4 eVtol

Het Britse Vertical Aerospace heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met Rolls-Royce Electrical om de aandrijving haar elektrische eVTOL, de VA-X4, te ontwikkelen.

Vertical Aerospace start binnenkort met een prototype met volledige elektrische aandrijving en wil nog dit jaar met het toestel kunnen vliegen. De Britse startup plant de certificatie van de eVTOL tegen 2024. Vertical Aerospace heeft reeds eerder met eVTOL prototypes gevlogen, maar niet met de Rolls-Royce technologie. 

Een Rolls-Royce EPS (electrical power system) zal worden geïntegreerd in deze volledig elektrische en bemande eVTOL, die Vertical Aerospace bouwt als UAM (urban air mobility). In de VA-X4 zullen naast de piloot nog 4 passagiers kunnen meevliegen. De eVTOL heeft een reikwijdte van 190 km en een kruissnelheid van 320 km per uur.

Het is het eerste commercieel project in de UAM markt voor Rolls-Royce. Hierbij zal Rolls-Royce zijn eerdere ervaring met demonstrator programma's kunnen gebruiken. Rolls-Royce zal de ganse systeem architectuur van de elektrische aandrijving ontwerpen en bouwen. Het EPS zal gebruik maken van de nieuwste 100kW "lift en push propulsion units". 

Michaeil Cervenka, de CEO van Vertical Aerospace, is zeer gelukkig met de overeenkomst omdat Vertical Aerospace hiermede een zeer ervaren team aan het ontwikkelingsteam van de VA-X4 toevoegt. Rolls-Royce heeft niet minder dan 150 ingenieurs toegezegd aan het project. Deze zijn gebaseerd in Hongarije, Singapore, Duitsland, de US en de UK. 

Lees hier waarom de toekomst elektrisch is volgens Roll-Royce.

We kijken met spanning uit naar het eind 2021 om de VA-4X eVTOL voor het eerst te zien vliegen. Veel succes gewenst aan Vertical Aerospace en Rolls-Royce!       

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *