Bezig met laden...

Logboek

Zoon van Patrick Lefevere riskeert sanctie na helikoptervlucht - deel II

Zoon van Patrick Lefevere riskeert sanctie na helikoptervlucht - deel II

Zoals we eerder schreven werd op 6 Juni 2019 in Lille de zaak behandeld van Thomas Lefevere, zoon van Quickstep wielermanager Patrick Lefevere. 

Even terug in de tijd. Gedurende de wielerwedstrijd Parijs - Roubaix op 9 April 2018 vloog Thomas Lefevere met een Robinson R44 gedurende iets meer dan een uurtje naast het parcours. Maar Thomas had zich niet aangemeld bij de Franse ATC (Air Traffic Control) en was zich ook niet bewust van het feit dat er rond het parcours een no-fly zone was ingericht die alleen een beperkt aantal helikopters toeliet. Zo mochten alleen de Franse televisie, de organisatie ASO, de politiediensten en de reddingsdiensten binnen de zone rond het parcours vliegen.

Na een korte vlucht van EBKT naar Pévèle waar hij zijn vader oppikte vloog zoon Thomas met zijn vader naast het parcours; naar eigen zeggen op een veilige hoogte en op afstand. Maar wel binnen de no-fly zone en zonder de Franse ATC (Lille-Info) te verwittigen. 

Thomas Lefevere was op de zitting in Lille aanwezig en kon een verklaring afleggen via een tolk en werd bijgestaan door een advocaat. Zijn advocaat stelde dat Thomas een fout had gemaakt door naar zijn vader te luisteren. Of dat een voldoende uitleg is zullen we te weten komen op 20 Juni 2019 wanneer het Franse gerecht uitspraak doet in deze zaak. Hij zou een gevangenisstraf van 6 maand met uitstel riskeren; hopelijk komt het niet zover. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *