Bezig met laden...

Logboek

Air Rescue Symposium gaat door in ULM op 1 oktober 2021; ook European Rotors bevestigd

Air Rescue Symposium gaat door in ULM op 1 oktober 2021; ook European Rotors bevestigd

Ondanks alles zien we toch stilaan licht aan het einde van de corona-tunnel. 

Nadat we enige tijd geleden bevestiging kregen dat de European Rotors vakbeurs op 16, 17 en 18 november zal plaatsvinden in Keulen, kregen we nu de bevestiging dat ook het 6e Central European Air Rescue Symposium op 1 oktober 2021 in Ulm (D) door zal gaan.

Voor de tweede keer na 2017 vindt het Central European Air Rescue Symposium  plaats in de Duitse stad Ulm - op vrijdag 1 oktober 2021 in het stadhuis van Ulm op de Münsterplatz.

De reden voor de hernieuwde aanmelding van het Ulm-traumateam om dit evenement te organiseren, is de 50e verjaardag van het Ulm luchtreddingsstation dit jaar. Op 2 november 1971 begonnen de Duitse strijdkrachten met hun “SAR Ulm 74” hun reguliere operaties in het Ulm Test Rescue Center. Op 2 april 2003 nam ADAC Luftrettung de vluchtoperaties over van de reddingshelikopter, nu beter bekend als "Christoph 22".

Eigenlijk had de zesde editie van het luchtreddingssymposium vorig jaar in Bolzano (IT) moeten plaatsvinden, maar de pandemie heeft de organisatie gedwarsboomd. De organisatoren verwachten versoepeling voor deze zomer en gaan ervan uit dat de internationale deelnemers van de luchtreddingsdienst tegen begin oktober allemaal gevaccineerd zullen zijn. 

Meer informatie over het evenement en in het bijzonder over de aanmeldingsmogelijkheden vindt u binnenkort op de website www.flugrettungssymposium.eu

Vedere informatie over de European Rotors 2021 vakbeurs in Keulen kun je hier vinden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *