Bezig met laden...

Logboek

Robinson R66 krijgt NVG-goedkeuring

Robinson R66 krijgt NVG-goedkeuring

Op 30 september ontving Robinson de FAA-certificering voor zijn Night Vision Google (NVG)-compatibele configuratie op zijn R66 Politie-helikopter.

Voor NVG-compatibiliteit werden de binnen- en buitenverlichting van de helikopter samen met de instrumenten en avionics van de helikopter aangepast om de helikopter te certificeren voor dag en nacht gebruik met of zonder het gebruik van NVG's.

De tweede Robinson R66 politiehelikopter (S/N 1158) van het Florida Polk County Sheriff Office (PCSO) is volledig NVG-compatibel en diende als testbank voor certificering.

Het vliegtuig werd op 30 september afgeleverd aan het PCSO. In januari 2023 krijgt het PCSO nog een NVG-compatibele R66-politiehelikopter.

De luchtsteun van PCSO vliegt gemiddeld 1.100 uur per jaar. Centraal gelegen tussen Orlando en Tampa, biedt de PSCO luchtsteun aan elke politionele instantie in het 2.000 vierkante kilometer grote graafschap en de omliggende provincies. Een groot deel van het terrein bestaat uit meren en vlaktes met weinig tot geen verlichting 's nachts, waardoor een NVG-bril essentieel is.

Robinson Helicopter Company, opgericht in 1973, is 's werelds grootste fabrikant van civiele helikopters (in aantal).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *