Bezig met laden...

Logboek

RECORD: Tineke slaagt in haar PPL(H) examen op haar 17e verjaardag

RECORD: Tineke slaagt in haar PPL(H) examen op haar 17e verjaardag

Spanning gisteren bij helikopterschool HeliBusiness op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. 

Tineke Vandamme moest op haar 17e verjaardag haar praktijkexamen PPL(H) - privaat helikopterpilote - afleggen. Iedereen die ooit dit examen heeft afgelegd weet dat dit het stressmoment bij uitstek is in je vliegopleiding. Het slechte weer van de afgelopen tijd speelde dan nog eens parten om alle vlieglessen tijdig af te werken. Je hebt er naar uitgekeken en naartoe gewerkt met je instructeur, maar dan moet je het helemaal alleen doen. 

Ondanks alle stress kon Tineke de Robinson R44 registratie OO-RRM perfect te vliegen en kreeg van de examinator Ludo Tanghe het verlossende antwoord: 'PASSED' ! Geslaagd en ze mag zichzelf nu ook PPL(H) gebrevetteerde helikopterpiloot noemen. Je kunt je geen mooier verjaardagscadeau wensen.

Het is niet de eerste keer in België dat iemand die net 17 jaar was - de minimum leeftijd om aan het PPL(H) examen te mogen deelnemen - met succes het vliegexamen voor PPL(H) aflegt. Charlotte Vochten deed het haar voor eind november 2022 maar was net iets ouder dan Tineke. 

Ook Claire De Volder, net 17 jaar en 1 maand toen ze in oktober 2009 haar PPL(H) vliegbrevet haalde, was ook ietsje ouder dan Tineke.

Blijkbaar is de toekomst van onze helikopters verzekerd in handen van de jonge dames die eerst hun vliegbrevet halen alvorens ze naar de autorijschool gaan.  Geef toe, het is een leuke manier om in stijl op de autorijschool aan te komen...

Helispot wenst Tinneke Vandamme van harte proficiat met het behalen van haar PPL(H) brevet en wenst haar veel veilige landingen! 

 

Foto's © Heli Business 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *