Bezig met laden...

Logboek

HSB helihaven in St Pieters Leeuw: vergunning geweigerd door gemeente

HSB helihaven in St Pieters Leeuw: vergunning geweigerd door gemeente

Slecht nieuws voor Bernard Slegten en zijn helikopterbedrijf HSB in Sint Pieters Leeuw. 

De zonevreemde helihaven in Sint Pieters Leeuw is sedert jaren voorwerp van discussie met betrekking tot een bouw- en exploitatievergunning. In ons artikel van 27 december 2016 hoopten we op beterschap maar nu blijkt dat de gemeente Sint Pieters Leeuw op 2 juli 2018 de omgevingsvergunning heeft geweigerd (zie besluit van de gemeente) voor de helihaven van HSB.  HSB kan tegen deze beslissing van de gemeente beroep aantekenen bij de hogere overheid.

Ook de vergunning voor een helihaven voor HSB op het Wijngaardveld in Aalst werd geweigerd. In juni 2016 besliste Minister Schauwvliege negatief over het beroep van HSB tegen de beslissingen van de Bestendige Deputatie en van de Stad Aalst om HSB geen vergunning toe te kennen.

Laat ons hopen dat HSB de vergunning voor haar helihaven in Sint Pieters Leeuw alsnog in beroep kan afdwingen.

We kregen ook melding van een ander helihaven-dossier. De gemeente Beveren publiceerde een BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING voor het oprichten van een helihaven aan de Ketenislaan 1, 9130 Beveren. Dit is aan een kaai in de Antwerpse haven waar het bedrijf Katoennatie gevestigd is en op korte afstand van het VRP Delta van EBAW.

Laat ons hopen dat hier geen kink in de kabel komt en dat de vergunning zonder discussie kan worden afgeleverd.

Update: 4 Februari 2019

Katoennatie heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor de helihaven op haar terreinen. Zie aankondiging.

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *