Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Luchthaven Antwerpen heeft u nodig! Teken deze petitie!

ALERT: Luchthaven Antwerpen heeft u nodig! Teken deze petitie!

Met minder dan 4 dagen op de klok om bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning voor de Luchthaven van Deurne, heeft districtsraadslid Alain Hoeckx de petitie 'Ja voor Luchthaven Deurne: Voor groei & ontwikkeling' gelanceerd. Deze actie komt op een cruciaal moment, waarbij de noodzaak voor lokale steun en erkenning van de luchthaven meer dan ooit aanwezig is.

De petitie dient als een directe oproep aan alle voorstanders van de luchthaven om zich te verenigen en een sterk tegenwicht te bieden aan de aandacht die actiegroepen zoals Vliegerplein en Doe Deurne Dicht ontvangen van zowel de lokale als de nationale pers. Raadslid Hoeckx merkt op: “Het is oneerlijk dat je je met zo’n bezwaarschrift enkel als tegenstander kan kenbaar maken.”

Een belangrijk aspect dat Hoeckx wil benadrukken is het belang van een evenwichtige discussie en de noodzaak om de vele voordelen van de luchthaven in de schijnwerpers te zetten. "Van essentieel orgaanvervoer en ziekenvervoer tot een cruciale rol bij stakingen op Zaventem, biedt de luchthaven onmisbare diensten. Bovendien loopt Antwerp Airport voorop in de transitie naar elektrisch vliegen, wat de toekomst van duurzame luchtvaart inluidt."

Echter, wat vaak onderbelicht blijft in de discussie, is de impact op de toegankelijkheid en het gemak voor inwoners van de regio. Zonder Luchthaven Deurne worden mensen uit een uitgestrekte regio – van Essen tot de Kempen en het Waasland – genoodzaakt naar Brussel of nog verder luchthavens te rijden. Dit leidt niet alleen tot een aanzienlijk tijdverlies door de drukke ringwegen van Antwerpen en Brussel.

De luchthaven biedt niet alleen directe banen voor piloten en een ecosysteem voor toeleveranciers en de luchtvaartschool, maar vertegenwoordigt ook een essentiële pijler voor de lokale economie en connectiviteit.

Met de petitie hoopt Hoeckx een duidelijk en positief signaal af te geven aan beleidsmakers en gemeentebesturen in en rond Antwerpen over het belang en de breed gedragen steun voor de luchthaven. "Het gaat hier om onze regionale trots. Ik roep iedereen op die gelooft in de toekomst en ontwikkeling van onze luchthaven om deze petitie te tekenen (klik hier)."

Ook voor de helikoptergemeenschap is de luchthaven van Antwerpen van groot belang. De helikopter is op de luchthaven van Zaventem niet welkom, Gent is al langer gesloten en Oostende en Kortrijk liggen ver weg.

Met deze wil Helispot dan ook met aandrang vragen om de petitie te ondertekenen en de positieve boodschap te ondersteunen voor de Antwerpse luchthaven. Het is tijd dat we een stem geven aan mensen die inzien dat luchtvaart een noodzaak is in onze moderne maatschappij en dat daarbij ook regionale luchthavens van belang zijn om de huidige en toekomstige mobiliteit mogelijk te maken.

Er zal ook geen luchtvaart zijn als we onze piloten geen opleiding kunnen geven en dit zal nooit mogelijk zijn op internationale luchthaven zoals Zaventem of Amsterdam.

Je kunt Alain Hoeckx contacteren op het telefoonnummer 0475.338367 maar vul alvast de petitie in! 

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *