Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Airbus Helicopters lanceert de CityAirbus NextGen

FLASH: Airbus Helicopters lanceert de CityAirbus NextGen

Tijdens de eerste dag van de Airbus Summit 2021 gisteren heeft Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, de CityAirbus NextGen aangekondigd.

De #AirbusSummit staat in het teken van "Pionieren in duurzame lucht- en ruimtevaart", nu de opkomende Urban Air Mobility (UAM)-markt begint te groeien. En het was duidelijk geen toeval dat hier de aankondiging van de CityAirbus NextGen werd gedaan. Met deze aankondiging is het duidelijk dat Airbus zijn deel van de UAM eVTOL markt wil opeisen.

De volledig elektrische VTOL (vertical take-off & landing), dat de volgende generatie CityAirbus inluidt, is uitgerust met vaste vleugels, een V-vormige staart en acht elektrisch aangedreven propellers als onderdeel van het uniek ontworpen gedistribueerd voortstuwingssysteem. Het is ontworpen om maximaal vier passagiers te vervoeren in een emissievrije vlucht. 

CityAirbus NextGen wordt ontwikkeld om te vliegen met een bereik van 80 km en een kruissnelheid van 120 km/u te bereiken, waardoor het perfect geschikt is voor operaties in grote steden voor een verscheidenheid aan missies.  

Geluidsniveaus zijn een sleutelfactor voor een stedelijke missie. De uitgebreide expertise van Airbus op het gebied van geluidsvriendelijke ontwerpen zorgt ervoor dat de geluidsniveaus van nieuwe generatie CityAirbus onder de 65 dB(A) - gelijk aan een normaal stemgeluid - komen tijdens het overvliegen en onder de 70 dB(A) - gelijk aan een stofzuiger in actie - tijdens de landing.

Het is geoptimaliseerd voor zweef- en cruise-efficiëntie, terwijl er geen bewegende oppervlakken of kantelende delen nodig zijn tijdens de overgang. De CityAirbus NextGen voldoet aan de hoogste certificeringsnormen (EASA SC-VTOL Enhanced Category). CityAirbus NextGen is ontworpen met eenvoud in gedachten en biedt de beste economische prestaties in zijn klasse op het gebied van operaties en ondersteuning.

CityAirbus NextGen bevindt zich momenteel in een gedetailleerde ontwerpfase en de eerste vlucht van het prototype is gepland voor 2023. Het maakt gebruik van de kennis en ervaring opgedaan met de demonstrators Vahana en CityAirbus. Deze hebben samen 242 vlieg- en grondtests uitgevoerd en in totaal ongeveer 1.000 km gevlogen. 

“We hebben veel geleerd van de testcampagnes met onze twee demonstranten, CityAirbus en Vahana”, aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. “De CityAirbus NextGen combineert het beste van beide werelden met een nieuwe architectuur die de juiste balans vindt tussen zweven en voorwaarts vliegen. Het prototype maakt de weg vrij voor certificering die rond 2025 wordt verwacht.”

 

Lanceringsvideo

 

Video van Airbus Summit 2021 over het onderwerp eVTOL en de elektrificatie van Airbus

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *