Bezig met laden...

Logboek

Kort: NHV's eerste - Einde voor Lama? - India koopt Chinook en Apache

Kort: NHV's eerste - Einde voor Lama? - India koopt Chinook en Apache

NHV's eerste vlucht voor Eneco Blauwind & Vestas 

Vorige week heeft NHV haar eerste vlucht uitgevoerd voor Eneco Blauwind en Vestas naar het Borssele 3-4 windpark. Deze vlucht werd uitgevoerd met een Airbus H145 helikopter vanuit Oostende. De H145 bracht 3 passagiers van Oostende offshore naar de VESTAS-windturbine van Eneco en nadien ook weer veilig terug aan land. 

Het was de eerste vlucht binnen het nieuwe contract van NHV met Eneco Blauwind en Vestas. NHV Oostende heeft door de jaren heen een sterke competentie opgebouwd rondom alle aspecten van de offshore windenergie. Zowel bij de bouw als bij het onderhoud van de windmolens op zee is NHV een sterke en ervaren partner maar ook bij bouw en de exploitatie van de transformatorstations op zee weet men de competentie van NHV te schatten.

De vier nieuwe windmolenparken voor de Belgische kust (Rentel, Seastar, Mermaid and Northwester 2) worden nu door Elia met speciale zeekabels met elkaar verbonden en nadien met de Belgische onshore grid. Elia doet hiervoor een beroep op NHV. Eerder kreeg NHV contracten voor het windmolenpark Thorntonbank en het Rentel-project.  

 

Airbus plant het einde van de Lama's en de Alouette's 

In maart 2022 heeft Airbus, houder van de type-certificaten van de befaamde Lama SA 315B en de Alouette's, de operatoren gecontacteerd die nog met deze helikopters vliegen om informatie te geven en de intenties van de operatoren met deze helikopters te analyseren. 

Airbus heeft moeilijkheden om de luchtwaardigheid en de veiligheid van deze toestellen op termijn te kunnen garanderen en onderzoekt of ze de type-certificaten eventueel kan beëindigen. Dit zou betekenen dat Airbus ook niet meer kan instaan voor de levering van onderdelen of het reviseren van onderdelen. Geen geldig type-certificaat zou ook het einde betekenen van commerciële vluchten met deze toestellen.  

Deze toestellen zouden dan alleen maar kunnen vliegen in de 'oldtimer' categorie onder Annex I. Airbus heeft geen deadline aangegeven wanneer zij hierover een beslissing zal nemen. Foto © Elisabeth Klimesch (licentie onder GNU Free Documentation License)

 

India gaat extra Boeing Chinooks en Apaches aankopen

India is in discussie met Boeing over de aankoop van extra Chinook CH-47F en Apache AH-64E helikopters. Beide toestellen zijn reeds in dienst in de Indiase Defensie; de Chinooks vliegen bij de Luchtmacht en de Apaches bij het leger. 

De totale kostprijs van het mogelijk order zou meer dan $ 1 miljard bedragen.

India heeft een eigen luchtvaartindustrie, het Indiase HAL (Hindustan Aeronautics Limited) die ook een aantal verschillende types helikopter bouwt. De Indiase Defensie is echter niet super gelukkig met deze toestellen en koopt wanneer het er echt om gaat liever Russische en Amerikaanse helikopters.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *