Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helikopters protesteert tegen de toekenning van de TH-119 trainingshelikopter aan Leonardo

Airbus Helikopters protesteert tegen de toekenning van de TH-119 trainingshelikopter aan Leonardo

Leonardo kon zich geen mooier start van 2020 dromen, een echt gelukkig nieuwjaar! Op 13 januari 2020 kreeg het van de Amerikaanse Marine de boodschap dat ze het contract krijgen voor de bouw van de trainingshelikopters, het project AHTS (Advanced Helicopter Training System). De Leonardo TH-119 IFR krijgt binnen de Amerikaanse Marine de codenaam trainingshelikopter TH-73A. Het zal de huidige trainingshelikopter, de Bell TH-57 Sea Ranger, vervangen. 

Maar blijkbaar kan Airbus Helicopter zich niet vinden in de toekenning van het order aan Leonardo. Airbus heeft formeel protest aangetekend bij de US Government Accountability Office (GAO) over de beslissing van de US Navy. Airbus denkt dat zijn aanbod met de bi-turbine H135 niet correct is beoordeeld. In de procedure heeft de US Navy nu 30 dagen om een rapport voor te leggen waarom het heeft gekozen voor het aanbod van Leonardo. 

Airbus Helicopters' woordvoerder, James Darcy, is ervan overtuigd dat de US Navy zeker voor de H135 zou gekozen hebben mocht ze zorgvuldig alle technische voordelen van de Airbus H135 bekeken hebben. De H135 is in ieder geval op alle vlakken gelijk of beter dan de eisen in het lastenboek van de US Navy.

De andere verliezer in deze aanbesteding, Bell Helicopters, werd ook gecontacteerd en bevestigde dat het niet zal protesteren tegen de toekenning van het order aan Leonardo.

In de procedure heeft de GAO nu 100 dagen om de argumentatie van beide partijen te onderzoeken en deze te verwerpen of goed te keuren. Intussentijd mag Leonardo niet aan de uitvoering van het order beginnen.

Weer eentje voor onze rubriek: Wordt vervolgd...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *